Welkom bij Studio Dotter!

Duurzaamheid

Als het gaat om duurzaamheid, is het belangrijk om bij het kopen van stoffen voor je zelfgemaakte kleding goed op een aantal factoren te letten. In dit blog geef ik je daarom graag wat handvatten en tips om duurzame stoffen te kiezen die niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor jou als drager.

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de levensduur van de stof. Een goede kwaliteit stof gaat langer mee, wat betekent dat je minder snel nieuwe kleding hoeft te kopen en dus minder afval creëert. Kies daarom bijvoorbeeld voor stoffen die gemaakt zijn van natuurlijke materialen, zoals biologisch katoen, linnen of hennep.

Maar niet alleen de levensduur is belangrijk, ook de milieu-impact van de stof is een belangrijke factor. Let bijvoorbeeld op of de stof is geproduceerd zonder schadelijke chemicaliën en met respect voor het milieu. Er zijn verschillende keurmerken die hierop letten, zoals GOTS (Global Organic Textile Standard) en Oeko-Tex. GOTS houdt bijvoorbeeld rekening met de hele productieketen en vereist onder andere dat er geen schadelijke stoffen worden gebruikt en dat er geen sprake is van kinderarbeid. Oeko-Tex richt zich meer op het testen van stoffen op schadelijke stoffen.

Daarnaast zijn ook de arbeidsomstandigheden van de mensen die de stof produceren belangrijk. Let bijvoorbeeld op keurmerken als Fairtrade en Fair Wear Foundation. Deze keurmerken garanderen dat de arbeiders een eerlijke beloning krijgen en werken onder goede omstandigheden.

Tot slot is ook de gezondheid van de stof voor jou als drager van belang. Let bijvoorbeeld op stoffen die geen allergische reacties veroorzaken en niet schadelijk zijn voor de huid. Biologische stoffen zijn vaak beter voor de gezondheid omdat ze zonder pesticiden worden geproduceerd.

En dan nu de humor. Als je op zoek bent naar duurzame stoffen, hoef je niet verder te zoeken dan de webwinkel van studio dotter. Hier vind je een ruim assortiment aan duurzame stoffen met verschillende keurmerken. En het mooie is, door duurzame stoffen te kopen, draag je bij aan een beter milieu en maak je de wereld een beetje mooier. Dus waar wacht je nog op? Haal die naaimachine maar tevoorschijn en maak de mooiste creaties met duurzame stoffen van studio dotter!

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.