Welkom bij Studio Dotter!

Veelgestelde vragen - Frequently Asked Questions (FAQ)

Online cursus

Hoe werkt dat, zo'n online naaicursus?
Een online naaicursus van Studio Dotter bestaat uit een prettige mix van tekst, downloads èn vooral heel veel uitgebreide instructievideo’s. De lessen kun je in je eigen tempo tot je nemen; alles in één keer voordat je begint, of terwijl je zelf ook de stappen doorloopt. Je kunt de lessen bekijken op computer, tablet of telefoon. Alle informatie wordt je stapsgewijs aangeboden. Je kunt dus heel gestructureerd vanaf stap 1 te werk gaan, of juist gericht op zoek naar datgene wat je nu nodig hebt.
Hoe lang heb ik toegang tot de online naaicursus?
Je hebt onbeperkt toegang tot de cursus* en kunt dus de video’s eindeloos terugkijken en de informatie herlezen. *Zolang de cursus bestaat. In principe is dat oneindig.
Wat heb ik nodig voor de online naaicursus van mijn keuze?
Wanneer je doorklikt naar de cursus van jouw keuze, vind je veel meer informatie over de inhoud van de cursus èn over wat je nodig hebt. Voor alle cursussen geldt dat je een computer/tablet/telefoon nodig hebt met internet, zodat je de cursus kunt volgen. Daarnaast heb je natuurlijk een naaimachine nodig. Ook heb je stof en fournituren nodig; wat en hoeveel wordt je verteld in de eerste module van elke cursus.
Wat doe ik als ik er niet uitkom?
Wanneer je niet begrijpt wat ik uitleg, of aanvullende informatie nodig hebt, ben je welkom om je vragen te stellen in de besloten Facebookgroep die bij de cursus hoort. De link naar de groep vind je in de eerste les van elke cursus. Je kunt hier je vragen stellen, foto’s posten (ook van het eindresultaat!), bekijken waar andere cursisten mee worstelen en je tegelijkertijd laten inspireren.
Wat krijg ik als ik mee doe?
Je krijgt onbeperkt toegang tot de modules behorend bij de cursus van jouw keuze*. Daarin vind je een schat aan informatie; precies afgestemd op jouw behoeften. Ik leg niet alleen uit wat je doet, maar ook waarom. Ik geef je alternatieven (er zijn tenslotte meer wegen die naar Rome leiden), ik waarschuw je voor mogelijke problemen en hoe die te voorkomen. Daarnaast bied ik je oplossingen voor foutjes die je misschien hebt gemaakt. Ik geef al een aantal jaar naailes aan veel verschillende cursisten en ik weet precies over welke handelingen of technieken vaak vragen zijn. Zodra ze bij jou in je hoofd opkomen, beantwoord ik ze! Daarnaast heb je ook toegang tot de besloten Facebookgroep waarin je met al je vragen terecht kunt. Ook krijg je eenmalige 10% korting op de stoffen en fournituren in de webshop van Studio Dotter. *Zolang de cursus bestaat. In principe is dat oneindig.
Welke patroontekenmethode gebruik je?

Ik maak gebruik van de Danckaerts Patroontekenmethode, een modevakschoolvereniging waar ik als Coupeuse bij ben aangesloten (als coupeuse Dameskleding, Proportie, Heren- en Jongenskleding, en Lingerie). Deze methode is nèt wat gedetailleerder dan de methode die gebruikt wordt voor commerciële patronen en daardoor kun je kleding ontwerpen die echt op maat is. Wil je life les in patroontekenen, of ook een opleiding volgen? Kijk dan eens of er een modevakschool in jouw buurt is!

Inloggen op de nieuwe website

Ik kan niet inloggen met het emailadres of de gebruikersnaam die ik altijd gebruikte voor de stoffenwinkel (www.studiodotter.nl).

Dat kan kloppen: we konden slechts één groep gebruikers importeren en dat zijn de mensen geworden die een online cursus hadden op www.studiodotter-onlinecursus.nl, zodat zij op de nieuwe website toegang hebben tot hun cursus(sen). Dat betekent dat het account dat je eens hebt aangemaakt in de webwinkel, met adresgegevens en bestelgeschiedenis, vervallen is, helaas.  Je kunt, wanneer je weer een bestelling plaatst, een nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over vorige bestellingen, kun je me altijd even een berichtje sturen!

Ik heb een of meer cursussen gekocht, hoe kom ik op de nieuwe website bij die cursussen?

Wanneer je rechtsboven op Inloggen klikt, en je gebruikersnaam en wachtwoord ingeeft*, kom je in ‘Mijn Account’. Hier vind je niet alleen je bestelgeschiedenis (vanaf april 2023, heb je vragen over eerdere bestellingen kun je me een berichtje sturen!), maar onder het kopje ‘Mijn cursussen’ ook alle cursussen die je hebt aangeschaft. Vanaf deze pagina kun je ook gelijk je videolessen gaan volgen.

*Kies voor ‘Wachtwoord vergeten’ wanneer dat het geval is, of als je hier voor het eerst komt na de lancering van de nieuwe website (dd april 2023).  Gebruik dan het emailadres dat je ook gebruikte voor de online leeromgeving www.studiodotter-onlinecursus.nl.

Verzenden

Online agenda (voor naaicursus in de studio)

Waar staat de agenda?

In de factuur die ik je voorafgaand aan de naaicursus heb gestuurd, staat een bijlage met daarin de directe link naar de agenda op www.supersaas.nl. Met het wachtwoord (zie zelfde bijlage) heb je vervolgens toegang tot de agenda.

Ik wil me afmelden voor een les, maar het lukt niet. Hoe kan dat?
Kan het zijn dat het minder dan 12 uur voor aanvang van de les is? Zo ja, dan is afmelden (en inhalen) niet meer mogelijk. De agenda werkt volgens het principe ‘voor wat, hoort wat’: je moet dus op tijd een plekje vrij maken (zodat iemand anders daar gebruik van kan maken), voordat je een les kunt inhalen. Is het wel meer dan 12 uur van tevoren, maar lukt het toch niet? Stuur Merel even een privé app of mail.
Ik wil me aanmelden voor een inhaalles, maar het lukt niet. Hoe kan dat?
Heb je je wel eerst (meer dan 12 uur van tevoren) afgemeld voor de oorspronkelijke les? In het systeem heb je een max van 10 lessen (ook de cursisten die op vrijdag om de week les hebben), dus er moet eerst een les uit, voordat er een in kan. Heb je dit wel gedaan, maar lukt het toch niet? Stuur Merel even een privé app of mail.
Mag ik mijn gemiste les ook inhalen in een volgende lesperiode?
Nee. Alle lessen moeten worden gebruikt in de huidige lesperiode. Voor doorschuiven heb ik helaas geen capaciteit.
Ik wil een les inhalen, maar er is geen plek op een ander moment dat ik kan. Wat nu?

Inhalen kan alleen als er plek is. Is er geen plek op de dagen dat jij kan op het moment dat je de inhaalles wilt plannen, adviseer ik je even te wachten en het later nog eens te proberen. Er wordt dagelijks geschoven door cursisten.
Inhalen is overigens geen recht, maar een service. Lukt het niet om een inhaalles te plannen binnen de 10 lesweken, is dat helaas pech….☹️

Mag ik het maximaal aantal lessen gebruiken die in de agenda staan?
Je mag zoveel lessen inplannen als waar je voor betaald hebt: voor cursisten die om de week les hebben geldt dat er meer lessen in de agenda ingepland kunnen worden dan waar je voor betaald hebt. De agenda biedt mij helaas niet de mogelijkheid onderscheid te maken tussen cursisten die 12, 10 of 8 lessen volgen. Let je dus zelf even op jouw maximale hoeveelheid?
Hoe zie ik hoeveel lessen ik nog heb?
Helaas is het programma wat dat betreft niet erg gebruiksvriendelijk. Je kunt naar je historie kijken op het moment dat je iets wijzigt. Wil je niks wijzigen, maar het toch bekijken, moet je dus eerst iets wijzigen (een les uitplannen bijvoorbeeld) en dan gelijk weer inplannen. Dan kun je snel even naar je historie kijken.
Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.