Welkom bij Studio Dotter!

Over Studio Dotter.

Mijn verhaal

Ik ben Merel en opgegroeid tussen de naaimachines, dankzij mijn moeder die een modevakschool heeft. Door mijn eigen dotter (Zweeds voor dochter) en söner (zonen) heb ik mijn naaimachine in 2012 afgestoft en die staat nu zelden werkeloos.

Ik heb inmiddels diploma’s als  Costumière, Coupeuse Kostuum- en Mantelvak, Coupeuse Proportieleer, Coupeuse Heren- en Jongenskleding, Coupeuse Lingerie, Lerares Lingerie en Lerares Proportieleer bij Modevakschoolvereniging Danckaerts. Op het moment volg ik het laatste deel van de opleiding tot Lerares Kostuum- en Mantelvak. Daarnaast ben ik 10 jaar lang docent op een hogeschool geweest (docent Engels en Professionele Communicatie). Deze combinatie maakt mij een ervaren en gedreven juf die jou uitstekend kan begeleiden tijdens een (online) cursus of workshop! 

Ook ben ik erg kritisch als het om stof gaat. Wanneer je zelf kleren maakt, stop je er veel ernergie, liefde en best regelmatig ook frustratie in. Dan wil je natuurlijk graag dat dit kledingstuk na een paar keer wassen nog steeds mooi is. Ik draag er zorg voor dat je hier alleen maar stoffen vindt die daaraan voldoen. Ze worden persoonlijk getest (naait het fijn? blijft het mooi?) en hebben (bijna) allemaal labels die aangeven dat ze biologisch geproduceerd zijn. 

Meer weten? Het onderstaande filmpje, waarin ik me voorstel, zit in elke online naaicursus.

Video afspelen

Volg Studio Dotter ook op social media

Dit is Studio Dotter

 • andrea

  Andrea Rook

  Docent beginnerscursus

 • merel

  Merel Meijer

  Eigenaar & docent

 • vera

  Vera Spang

  Docent beginnerscursus

Updating…
 • Geen producten in de winkelwagen.