Welkom bij Studio Dotter!

Wat heb je nodig?

In onderstaande video leg ik je uit welke tools en spullen je nodig hebt om een broek te naaien. Daaronder een knop om een PDF met de lijst benodigdheden te downloaden, als je dat handig vindt.

Ook vind je hieronder het PDF patroon van een kinderbroek (maat 134) dat je kunt gebruiken om mee te oefenen.

Niet getoond in de video, maar wel heel erg belangrijk voor het naaien van broeken is een flinke portie geduld… Zoals eerder gezegd, is het naaien van broeken niet per sé makkelijk en dat ligt met name aan de pasvorm. Die is vaak de eerste keer gewoon nog niet helemaal in orde en verdient nog wat bijschaven. Voor de grote halen snel thuis-types onder ons levert dat nog weleens wat frustratie op.

Wees er dus op voorbereid dat je misschien het best eerst met een lap stof waar je niet zo aan gehecht bent een proefbroek maakt, om te zien waar precies je allemaal bij moet schaven. Die stof moet dan wel vergelijkbaar zijn qua dikte en rekbaarheid met de stof waarin je uiteindelijk de broek wil maken, anders trek je mogelijk verkeerde conclusies (dit past best vs dit is echt te strak…)  Zo bespaar je jezelf uiteindelijk toch veel tijd en waarschijnlijk ook frustraties en dat is ook best eens fijn 😉

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.