Welkom bij Studio Dotter!

Alles over... De Broek

Broeken: je draagt ze veel en graag. Naaien: doe je ook veel en graag. Maar een broek naaien? Dát is nog een brug te ver, of niet? Een perfecte cursus voor jou als je aan de hand genomen wil worden om nou eindelijk eens mooie en goed passende broeken te leren naaien!
Niveau:
3/5

Half gevorderde tot gevorderde

Online naaicursus
Alles over... De Broek

Broeken: je draagt ze veel en graag. Naaien: doe je ook veel en graag. Maar een broek naaien? Dát is nog een brug te ver, of niet?

Ja, broeken zijn niet de makkelijkste of snelste projecten om te naaien en nee, de pasvorm is vaak niet in één keer goed (in tegenstelling tot bijvoorbeeld een trui of jurk), maar met de online naaicursus Alles over… De Broek help ik jou graag over al die drempels heen. Stap voor stap doorlopen we het hele maak-proces en pakken we problemen met de pasvorm aan.

De cursus Alles over… De Broek is een super complete online cursus, boordevol met video’s, tekst en downloads: alles wat je nodig hebt om mooie broeken te kunnen naaien die ook nog eens goed zitten. In de cursus leer je zoveel, dat je met al deze kennis heel zelfstandig aan de slag kunt!

Voor wie is deze cursus?

De online naaicursus is geschikt voor zowel de zelfverzekerde beginner als voor de naaier die al een hele tijd bezig is, maar broeken nog even heeft vermeden, of gewoon niet tevreden is met de broeken die je tot nog toe hebt gemaakt.

In de cursus zit het patroon van een broekje in maat 134, om mee te oefenen als je dat fijn vindt, maar verder kun jij praktisch elk broekenpatroon (en in elke maat) gebruiken om de technieken die je in deze cursus leer toe te passen.

Ik vind de online naaicursussen over een onderwerp of kledingstuk echt super. De combinatie van uitleg met beeld, werkt voor mijn visueel ingestelde brein perfect. Je kunt daarnaast ook nog vragen stellen in de besloten fb-groep.
Nicole
Ik heb mijn eerste broek genaaid met de cursus. Leuk en lastig! Dank Merel voor alle informatie in de cursus, ik zal het nog vaak nakijken.
Lieke
Met behulp van de meer dan complete online naaicursus Alles over... de Broek heb ik de broek mooier afgewerkt. Door naden dubbel door te stikken, de tailleband mooier aan te naaien, enz. En natuurlijk de gulp inzetten door gewoon na te doen wat er op je scherm voorgedaan worden: niets makkelijker dan dat . Zoveel tips uit de cursus al kunnen gebruiken en bij volgende broeken kijk ik gewoon weer opnieuw!
Heidi

Wat ga je leren?

 • In module 1 leg ik uit wat we gaan doen en wat je nodig hebt. We besteden ook aandacht aan verschillende soorten stoffen.
 • In module 2 bekijken we de handigste werkvolgorde. Je krijgt een download die je uit kunt printen en naast je machine kunt leggen, als geheugensteuntje.
 • In module 3 kiezen we de juiste maat pakken we eventuele pasproblemen aan; deze lessen kun je vooraf bekijken en toepassen, of pas nadat je een eerste proefbroek hebt gemaakt, wat jij wil!
 • In module 4 zoomen we – letterlijk – in op de verschillende naden die je kunt toepassen in het naaien van een broek.
 • In module 5 vind je de hele maak-bibliotheek (en die is gigantisch!) met korte en lange filmpjes die elke stap in het proces tonen: stof knippen, alles voorbereiden, zakken, de gulp, tailleband, zoom, en ga zo maar door. Je kunt ze allemaal in een reeks bekijken en/of later steeds weer teruggaan naar de filmpjes die je op dat moment nodig hebt. Echt een bibliotheek dus.
 • In module 6 ronden we de cursus af en kun je Veelgestelde Vragen van andere cursisten lezen en je eigen vragen toevoegen.

Terwijl we bezig zijn, doe ik je nog veel meer goeie tips van de hand, net als hier en daar een flauwe anekdote. Alsof je hier bij mij in de studio een naailes volgt!

Waarom een online naaicursus bij Studio Dotter?

De lessen bestaat uit tekst, foto èn heel veel video. Ik leg niet alleen uit wat je doet, maar ook waarom. Ik geef je alternatieven (er zijn tenslotte meer wegen die naar Rome leiden), ik waarschuw je voor mogelijke problemen en hoe die te voorkomen. Daarnaast bied ik je oplossingen voor foutjes die je misschien hebt gemaakt.

Ik geef al een aantal jaar naailes aan veel verschillende cursisten en ik weet precies over welke handelingen of technieken vaak vragen zijn. Zodra ze bij jou in je hoofd opkomen, beantwoord ik ze!

Met 11 jaar onderwijservaring, waarvan 4 jaar als naai-juf, ben je bij mij, Merel van Studio Dotter, aan het goede adres voor een heldere uitleg. Mijn aanpak is relaxed, realistisch en verre van stoffig.

Alles over... De Broek

Online naaicursus
109
 • 25 Lessen, boordevol informatie om jou te begeleiden zelf een shirt te naaien
 • Prettige combinatie van video, tekst en downloads
 • In totaal bijna 9 uur aan videolessen, de grootste cursus tot nog toe!
 • Alle lessen zijn te volgen in je eigen tempo en op je eigen plek. De lessen staan oneindig tot je beschikking.
 • 10% korting op je eerste aanschaf in de Studio Dotter stoffenwinkel
 • Toegang tot een Facebookgroep waarin je vragen kunt stellen en foto's kunt posten.

Alle online naaicursussen in de categorie 'Alles over...'

Silia Jurk uit La Maison Victor

Over mij

Ik ben Merel Meijer, kind van de jaren ’80, trotse bezitter van 2 Masterdiploma’s èn een hele rij diploma’s van Modevakscholenvereniging Danckaerts.

10 jaar lang heb ik in het hoger onderwijs voor de klas gestaan als docent Engels, tot de tijd rijp was om het roer om te gooien en in plaats van mijn lievelingstaal, mijn lievelingshobby te gaan onderwijzen. Inmiddels heb ik al heel veel verschillende cursisten leren naaien of geholpen op een niveau hoger te komen.

Naast de lessen en workshops in mijn studio in Deventer ontwikkel ik online naaicursussen, voor alle niveaus, omdat ik graag zoveel mogelijk mensen wil bereiken. Kleding naaien is zó leuk en totaal niet ouderwets, stoffig of moeilijk!

Waarom een online naaicursus bij Studio Dotter?

Een online naaicursus van Studio Dotter bestaat uit een prettige mix van tekst, downloads èn vooral heel veel uitgebreide instructievideo’s. De lessen kun je in je eigen tempo tot je nemen; alles in één keer voordat je begint, of terwijl je zelf ook de stappen doorloopt. Je kunt de lessen bekijken op computer of tablet. De opmaak van de site is minder geschikt voor op je telefoon.

Alle informatie wordt je stapsgewijs aangeboden. Je kunt dus heel gestructureerd vanaf stap 1 te werk gaan, of juist gericht op zoek naar datgene wat je nu nodig hebt.

Je hebt onbeperkt toegang tot de cursus* en kunt dus de video’s eindeloos terugkijken en de informatie herlezen.

*Zolang de cursus bestaat. In principe is dat oneindig.

 

Voor alle cursussen geldt dat je een computer/tablet/telefoon nodig hebt met internet, zodat je de cursus kunt volgen. Daarnaast heb je natuurlijk een naaimachine nodig.  Ook heb je stof en fournituren nodig; wat en hoeveel wordt je verteld in de eerste module van elke cursus.

Voor de patroonteken-cursussen heb je ook patroonpapier nodig, plus een lange liniaal en een schaallatje. Ook heb je iemand nodig die jouw maten opmeet.

Wanneer je niet begrijpt wat ik uitleg, of aanvullende informatie nodig hebt, ben je welkom om je vragen te stellen in de besloten Facebookgroep die bij de cursus hoort. De link naar de groep vind je in de eerste les van elke cursus. Je kunt hier je vragen stellen, foto’s posten (ook van het eindresultaat!), bekijken waar andere cursisten mee worstelen en je tegelijkertijd laten inspireren.

Je krijgt onbeperkt toegang tot de modules behorend bij de cursus van jouw keuze*. Daarin vind je een schat aan informatie; precies afgestemd op jouw behoeften. Ik leg niet alleen uit wat je doet, maar ook waarom. Ik geef je alternatieven (er zijn tenslotte meer wegen die naar Rome leiden), ik waarschuw je voor mogelijke problemen en hoe die te voorkomen. Daarnaast bied ik je oplossingen voor foutjes die je misschien hebt gemaakt. Ik geef al een aantal jaar naailes aan veel verschillende cursisten en ik weet precies over welke handelingen of technieken vaak vragen zijn. Zodra ze bij jou in je hoofd opkomen, beantwoord ik ze!

Daarnaast heb je ook toegang tot de besloten Facebookgroep waarin je met al je vragen terecht kunt.

Ook krijg je eenmalige 10% korting op de stoffen en fournituren in de webshop van Studio Dotter.

*Zolang de cursus bestaat. In principe is dat oneindig.

Ik maak gebruik van de Danckaerts Patroontekenmethode, een modevakschoolvereniging waar ik als Coupeuse bij ben aangesloten (als coupeuse Dameskleding, Proportie, Heren- en Jongenskleding, en Lingerie). Deze methode is nèt wat gedetailleerder dan de methode die gebruikt wordt voor commerciële patronen en daardoor kun je kleding ontwerpen die echt op maat is.

Updating…
 • Geen producten in de winkelwagen.