Welkom bij Studio Dotter!

Alles over... Het Overhemd

In deze cursus leer je alles over het overhemd (en blousjes en hemdjurken). Misschien beschouw jij zo’n project nog als een brug te ver, maar na deze cursus schudt jij ze gewoon uit je mouw! We lopen samen door het hele proces heen; van stof kiezen tot knoopsgaten maken en alles er tussenin.
Niveau:
3/5

Online naaicursus Alles over... Het Overhemd

De cursus Alles over… Het Overhemd is jouw gids op het gebied van alle soorten overhemden. Na het volgen van deze videocursus naai jij fluitend de prachtigste overhemden, bloesjes en hemdjurken. Je zult ontdekken dat het maken van dat soort kledingstukken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn, zolang je de juiste aanpak kent. Jij kunt dus je repertoire enorm uit gaan breiden!

Voor wie is deze cursus?

De online naaicursus is geschikt voor iedereen die al even naait, maar die het maken van overhemden en aanverwante kledingstukken nog als een brug te ver beschouwt. Al dat jargon en beknopte werkbeschrijvingen schrikken je af en daar baal je van, want je houdt wel van een uitdaging èn van een mooie blouse! Je kunt dus zelfstandig een simpel kledingstuk in elkaar zetten en je bent bekend met basic naai-termen.
Ik wil je wel echt complimenten geven voor je online cursus. Ben onderweg met een blousejurk maar zo’n duidelijke en goed te volgen uitleg. Vind het fantastisch!!! Gebruik bepaalde elementen ook voor andere kledingstukken.
Mariza
Mijn eerste hemd is af! Dankzij de online cursus met super uitleg en begeleiding.
Sonja
Ik ben ook met de cursus Alles over… Het Overhemd bezig. Aan een overhemd zitten zóveel aspecten die je bij andere projecten weer kunt gebruiken. Een schat aan informatie!
Dimphi

Wat ga je leren?

Beschouw de cursus als een bibliotheek waarin jij steeds weer instructies op kunt zoeken over:

 • de voorbereiding
 • de handigste werkvolgorde
 • de sluiting met knoopsgaten, in verschillende varianten
 • de kraag
 • de schouderpas
 • de zoom
 • de mouwen met manchet
 • verschillende soorten naden, speciaal voor overhemden (maar ook in te zetten bij andere projecten)
 • een sjieke afwerking met een satijnen bies

Bij deze cursus vind je geen patroon: alle instructies zijn gericht op het toepassen op verschillende soorten overhemden, voor vrouwen, mannen en kinderen.

Elke module bestaat uit korte videolessen en tekst met foto’s die stap-voor-stap het proces beschrijven; heel makkelijk voor jou om te volgen. Je kunt live mee naaien, of eerst de hele module bekijken en dan zelf aan de slag gaan. Met alles wat je leert kun je vervolgens zelf allerlei soorten overhemden, bloesjes en jurken gaan maken.

Terwijl we bezig zijn, doe ik je allerlei trucjes en nog meer goeie naai-gerelateerde tips van de hand, net als hier en daar een flauwe anekdote. Alsof je hier bij mij in de studio een naailes volgt!

Cursus Inhoud

Uitklappen

Waarom een online naaicursus bij Studio Dotter?

De lessen bestaat uit tekst, foto èn heel veel video. Ik leg niet alleen uit wat je doet, maar ook waarom. Ik geef je alternatieven (er zijn tenslotte meer wegen die naar Rome leiden), ik waarschuw je voor mogelijke problemen en hoe die te voorkomen. Daarnaast bied ik je oplossingen voor foutjes die je misschien hebt gemaakt.

Ik geef al een aantal jaar naailes aan veel verschillende cursisten en ik weet precies over welke handelingen of technieken vaak vragen zijn. Zodra ze bij jou in je hoofd opkomen, beantwoord ik ze!

Met 11 jaar onderwijservaring, waarvan 4 jaar als naai-juf, ben je bij mij, Merel van Studio Dotter, aan het goede adres voor een heldere uitleg. Mijn aanpak is relaxed, realistisch en verre van stoffig.

Alle online naaicursussen 'Alles over...'

Alles over... Het Overhemd

Online naaicursus
109
 • 11 modules, die jou van A tot Z door het hele proces heen loodsen.
 • Prettige combinatie van video, tekst en downloads
 • In totaal meer dan 6 uur aan videolessen
 • Alle lessen zijn te volgen in je eigen tempo en op je eigen plek. De lessen staan oneindig tot je beschikking.
 • 10% korting op je eerste aanschaf in de Studio Dotter stoffenwinkel
 • Toegang tot een Facebookgroep waarin je vragen kunt stellen en foto's kunt posten.
Silia Jurk uit La Maison Victor

Over mij

Ik ben Merel Meijer, kind van de jaren ’80, trotse bezitter van 2 Masterdiploma’s èn een hele rij diploma’s van Modevakscholenvereniging Danckaerts.

10 jaar lang heb ik in het hoger onderwijs voor de klas gestaan als docent Engels, tot de tijd rijp was om het roer om te gooien en in plaats van mijn lievelingstaal, mijn lievelingshobby te gaan onderwijzen. Inmiddels heb ik al heel veel verschillende cursisten leren naaien of geholpen op een niveau hoger te komen.

Naast de lessen en workshops in mijn studio in Deventer ontwikkel ik online naaicursussen, voor alle niveaus, omdat ik graag zoveel mogelijk mensen wil bereiken. Kleding naaien is zó leuk en totaal niet ouderwets, stoffig of moeilijk!

Waarom een online naaicursus bij Studio Dotter?

Een online naaicursus van Studio Dotter bestaat uit een prettige mix van tekst, downloads èn vooral heel veel uitgebreide instructievideo’s. De lessen kun je in je eigen tempo tot je nemen; alles in één keer voordat je begint, of terwijl je zelf ook de stappen doorloopt. Je kunt de lessen bekijken op computer of tablet. De opmaak van de site is minder geschikt voor op je telefoon.

Alle informatie wordt je stapsgewijs aangeboden. Je kunt dus heel gestructureerd vanaf stap 1 te werk gaan, of juist gericht op zoek naar datgene wat je nu nodig hebt.

Je hebt onbeperkt toegang tot de cursus* en kunt dus de video’s eindeloos terugkijken en de informatie herlezen.

*Zolang de cursus bestaat. In principe is dat oneindig.

 

Voor alle cursussen geldt dat je een computer/tablet/telefoon nodig hebt met internet, zodat je de cursus kunt volgen. Daarnaast heb je natuurlijk een naaimachine nodig.  Ook heb je stof en fournituren nodig; wat en hoeveel wordt je verteld in de eerste module van elke cursus.

Voor de patroonteken-cursussen heb je ook patroonpapier nodig, plus een lange liniaal en een schaallatje. Ook heb je iemand nodig die jouw maten opmeet.

Wanneer je niet begrijpt wat ik uitleg, of aanvullende informatie nodig hebt, ben je welkom om je vragen te stellen in de besloten Facebookgroep die bij de cursus hoort. De link naar de groep vind je in de eerste les van elke cursus. Je kunt hier je vragen stellen, foto’s posten (ook van het eindresultaat!), bekijken waar andere cursisten mee worstelen en je tegelijkertijd laten inspireren.

Je krijgt onbeperkt toegang tot de modules behorend bij de cursus van jouw keuze*. Daarin vind je een schat aan informatie; precies afgestemd op jouw behoeften. Ik leg niet alleen uit wat je doet, maar ook waarom. Ik geef je alternatieven (er zijn tenslotte meer wegen die naar Rome leiden), ik waarschuw je voor mogelijke problemen en hoe die te voorkomen. Daarnaast bied ik je oplossingen voor foutjes die je misschien hebt gemaakt. Ik geef al een aantal jaar naailes aan veel verschillende cursisten en ik weet precies over welke handelingen of technieken vaak vragen zijn. Zodra ze bij jou in je hoofd opkomen, beantwoord ik ze!

Daarnaast heb je ook toegang tot de besloten Facebookgroep waarin je met al je vragen terecht kunt.

Ook krijg je eenmalige 10% korting op de stoffen en fournituren in de webshop van Studio Dotter.

*Zolang de cursus bestaat. In principe is dat oneindig.

Ik maak gebruik van de Danckaerts Patroontekenmethode, een modevakschoolvereniging waar ik als Coupeuse bij ben aangesloten (als coupeuse Dameskleding, Proportie, Heren- en Jongenskleding, en Lingerie). Deze methode is nèt wat gedetailleerder dan de methode die gebruikt wordt voor commerciële patronen en daardoor kun je kleding ontwerpen die echt op maat is.

Updating…
 • Geen producten in de winkelwagen.