Welkom bij Studio Dotter!

Alles over... Randjes Afwerken

In deze cursus leer je verschillende soorten randjes af te werken: zomen met de tweelingnaald, boordjes, biesjes, rol- en blinde zomen.

Een perfecte cursus voor jou als je al een tijdje naait en vooral de wens hebt om kledingstukken netter af te werken!

Niveau:
2/5

Beginner tot half gevorderde

Online naaicursus
Alles over... Randjes Afwerken

De cursus Randjes Afwerken is jouw gids op het gebied van allerlei soorten randjes aan kledingstukken. Na het volgen van deze cursus maak jij boordjes, biesjes, een beleg en verschillende zomen in een handomdraai. Je zult ontdekken dat het netjes afwerken van kledingstukken helemaal niet moeilijk is, zolang je de juiste aanpak kent.

Voor wie is deze cursus?

De online naaicursus is geschikt voor iedereen die al wel een tijdje naait, maar nooit echt tevreden is over die lubberende boordjes en hangende biesjes. Laat staan dat de tweelingnaald jouw vriend is.

Het is frustrerend wanneer je maar wat aanmoddert, stof verspilt en eigenlijk alleen maar dingen maakt waar je ontevreden over bent omdat het er altijd een beetje slordig uitziet.

Ook kost het je veel tijd om de informatie die je denkt nodig te hebben bij elkaar te scharrelen, en het is niet zo dat je zeeën van tijd hebt, toch? Zo is de lol er snel vanaf en verdwijnt die naaimachine weer in de kast.

Je lessen zijn erg prettig en leerzaam. Voor mij gaat er een nieuwe wereld open. Ik ben nog geen expert in het ‘anti-lubberende-boorden-beleid’, maar je hebt me enorm op weg geholpen. Ik ben tot nu toe superblij met al je lessen.
Yvonne
De cursus Randjes Afwerken gevolgd, heel veel wist ik al, maar er zijn altijd verbeterpuntjes en met de tips van Merel wordt het nóg mooier. Aanrader dus, wat mij betreft!!
Anne Rin
Hoe heerlijk om alles zo duidelijk uitgelegd te krijgen! Naai al best een tijdje, maar nog nooit zo’n duidelijk uitleg gehad, had dan ook geen privéles 😊 Dit is privéless!! In 1 woord GEWELDIG.
Belinda

Wat ga je leren?

Beschouw de cursus als een bibliotheek waarin jij steeds weer instructies op kunt zoeken over:

 • zomen met de tweelingnaald
 • boordjes
 • biesjes
 • een beleg
 • een blinde zoom
 • een rolzoom

Terwijl we bezig zijn, doe ik je allerlei trucjes en nog meer goeie naai-gerelateerde tips van de hand, net als hier en daar een flauwe anekdote. Alsof je hier bij mij in de studio een naailes volgt!

Cursus Inhoud

Uitklappen
Module inhoud
0% voltooid 0/1 stappen
Beleg 1 Les
Uitbreiden
Module inhoud
0% voltooid 0/1 stappen
Module inhoud
0% voltooid 0/1 stappen
Module inhoud
0% voltooid 0/1 stappen
Module inhoud
0% voltooid 0/3 stappen
Module inhoud
0% voltooid 0/2 stappen

Waarom een online naaicursus bij Studio Dotter?

De lessen bestaat uit tekst, foto èn heel veel video. Ik leg niet alleen uit wat je doet, maar ook waarom. Ik geef je alternatieven (er zijn tenslotte meer wegen die naar Rome leiden), ik waarschuw je voor mogelijke problemen en hoe die te voorkomen. Daarnaast bied ik je oplossingen voor foutjes die je misschien hebt gemaakt.

Ik geef al een aantal jaar naailes aan veel verschillende cursisten en ik weet precies over welke handelingen of technieken vaak vragen zijn. Zodra ze bij jou in je hoofd opkomen, beantwoord ik ze!

Met 11 jaar onderwijservaring, waarvan 4 jaar als naai-juf, ben je bij mij, Merel van Studio Dotter, aan het goede adres voor een heldere uitleg. Mijn aanpak is relaxed, realistisch en verre van stoffig.

Alles over... Randjes Afwerken

Online naaicursus
109
 • 5 modules, boordevol informatie die jou helpt uitstekend voorbereid al je zelfgemaakte kleding supernetjes af te werken.
 • Prettige combinatie van video, tekst en downloads
 • In totaal bijna 3 uur aan videolessen
 • Alle lessen zijn te volgen in je eigen tempo en op je eigen plek. De lessen staan oneindig tot je beschikking.
 • 10% korting op je eerste aanschaf in de Studio Dotter stoffenwinkel
 • Toegang tot een Facebookgroep waarin je vragen kunt stellen en foto's kunt posten.

Alle online naaicursussen in de categorie 'Alles over...'

Silia Jurk uit La Maison Victor

Over mij

Ik ben Merel Meijer, kind van de jaren ’80, trotse bezitter van 2 Masterdiploma’s èn een hele rij diploma’s van Modevakscholenvereniging Danckaerts.

10 jaar lang heb ik in het hoger onderwijs voor de klas gestaan als docent Engels, tot de tijd rijp was om het roer om te gooien en in plaats van mijn lievelingstaal, mijn lievelingshobby te gaan onderwijzen. Inmiddels heb ik al heel veel verschillende cursisten leren naaien of geholpen op een niveau hoger te komen.

Naast de lessen en workshops in mijn studio in Deventer ontwikkel ik online naaicursussen, voor alle niveaus, omdat ik graag zoveel mogelijk mensen wil bereiken. Kleding naaien is zó leuk en totaal niet ouderwets, stoffig of moeilijk!

Waarom een online naaicursus bij Studio Dotter?

Een online naaicursus van Studio Dotter bestaat uit een prettige mix van tekst, downloads èn vooral heel veel uitgebreide instructievideo’s. De lessen kun je in je eigen tempo tot je nemen; alles in één keer voordat je begint, of terwijl je zelf ook de stappen doorloopt. Je kunt de lessen bekijken op computer of tablet. De opmaak van de site is minder geschikt voor op je telefoon.

Alle informatie wordt je stapsgewijs aangeboden. Je kunt dus heel gestructureerd vanaf stap 1 te werk gaan, of juist gericht op zoek naar datgene wat je nu nodig hebt.

Je hebt onbeperkt toegang tot de cursus* en kunt dus de video’s eindeloos terugkijken en de informatie herlezen.

*Zolang de cursus bestaat. In principe is dat oneindig.

 

Voor alle cursussen geldt dat je een computer/tablet/telefoon nodig hebt met internet, zodat je de cursus kunt volgen. Daarnaast heb je natuurlijk een naaimachine nodig.  Ook heb je stof en fournituren nodig; wat en hoeveel wordt je verteld in de eerste module van elke cursus.

Voor de patroonteken-cursussen heb je ook patroonpapier nodig, plus een lange liniaal en een schaallatje. Ook heb je iemand nodig die jouw maten opmeet.

Wanneer je niet begrijpt wat ik uitleg, of aanvullende informatie nodig hebt, ben je welkom om je vragen te stellen in de besloten Facebookgroep die bij de cursus hoort. De link naar de groep vind je in de eerste les van elke cursus. Je kunt hier je vragen stellen, foto’s posten (ook van het eindresultaat!), bekijken waar andere cursisten mee worstelen en je tegelijkertijd laten inspireren.

Je krijgt onbeperkt toegang tot de modules behorend bij de cursus van jouw keuze*. Daarin vind je een schat aan informatie; precies afgestemd op jouw behoeften. Ik leg niet alleen uit wat je doet, maar ook waarom. Ik geef je alternatieven (er zijn tenslotte meer wegen die naar Rome leiden), ik waarschuw je voor mogelijke problemen en hoe die te voorkomen. Daarnaast bied ik je oplossingen voor foutjes die je misschien hebt gemaakt. Ik geef al een aantal jaar naailes aan veel verschillende cursisten en ik weet precies over welke handelingen of technieken vaak vragen zijn. Zodra ze bij jou in je hoofd opkomen, beantwoord ik ze!

Daarnaast heb je ook toegang tot de besloten Facebookgroep waarin je met al je vragen terecht kunt.

Ook krijg je eenmalige 10% korting op de stoffen en fournituren in de webshop van Studio Dotter.

*Zolang de cursus bestaat. In principe is dat oneindig.

Ik maak gebruik van de Danckaerts Patroontekenmethode, een modevakschoolvereniging waar ik als Coupeuse bij ben aangesloten (als coupeuse Dameskleding, Proportie, Heren- en Jongenskleding, en Lingerie). Deze methode is nèt wat gedetailleerder dan de methode die gebruikt wordt voor commerciële patronen en daardoor kun je kleding ontwerpen die echt op maat is.

Updating…
 • Geen producten in de winkelwagen.