Welkom bij Studio Dotter!

Alles over... Ritsen

In deze cursus leer je hoe je verschillende soorten ritsen mooi in een kledingstuk zet: hierna ren jij nooit meer weg van patronen waarin zoiets ingewikkelds als een rits zit!

Aan bod komt: de gulp, de blinde rits, de sierrits, een rits in een vest, een rits in een zak en een rits in een kussen.

Niveau:
1/5

Beginner tot Gevorderde

Online naaicursus
Alles over... Ritsen

De cursus Alles over… Ritsen is jouw gids op het gebied van allerlei soorten ritsen in kledingstukken. Na het volgen van deze videocursus maak jij in een handomdraai een prachtige gulp, blinde rits of een rits in een vest.

Je zult ontdekken dat het netjes afwerken van kledingstukken helemaal niet moeilijk is, zolang je de juiste aanpak kent. Jij hoeft dus voortaan geen patronen met ritsen meer te mijden uit angst het te verpesten.

Voor wie is deze cursus?

De online naaicursus is geschikt voor iedereen die al even naait, maar die meestal voor simpele patronen gaat omdat daar tenminste niet zoiets ingewikkelds als een rits in zit. Je kunt dus zelfstandig een simpel kledingstuk in elkaar zetten en je bent bekend met basic naai-termen.
Ik zat op naailes maar ben daar afgelopen week mee gestopt omdat dat voor mij toch niet helemaal goed werkte. Lichte stress, prikkels etc. en ik merkte dat ik het heel fijn vind om het eerst te zien. Dus mede daarom net afgelopen week een paar online cursussen gekocht bij Merel, heerlijk terug kunnen spoelen en pauzeren .
Nathalie
Merel heeft mij als cursist al heel erg veel geleerd tijdens de lessen in haar studio. Als thuishulp heb ik oa de online cursus 'Alles over ritsen' aangeschaft. Het is zo fijn en gezellig om Merel ook op mijn tablet te kunnen raadplegen bij de moeilijk stukjes. Hoe moest het ook alweer? Even opzoeken, het beeld stopzetten of terugspoelen: ideaal. Ze maakt naaien veel eenvoudiger met haar heldere uitleg en tips en trucs. Echt een aanrader!
Nyncke
Het is erg leuk om je video’s te zien. Heel instructief, niet saai en ik moet er af en toe ook om lachen. Vooral als ik zie dat jij het soms ook nog warm krijgt van het inzetten van een rits.
Ingrid

Wat ga je leren?

Beschouw de cursus als een bibliotheek waarin jij steeds weer instructies op kunt zoeken over:

 • een gulp
 • een sierrits
 • een blinde rits
 • een rits in een vest of jas
 • een rits in een zak
 • een rits in een kussen of etui

Elke module bestaat uit 3 videolessen: Wat ga je maken, Voorbereiden en Stikken maar. We gaan stap-voor-stap door het proces heen; heel makkelijk voor jou om te volgen. Je kunt live mee naaien, of eerst de hele module bekijken en dan zelf aan de slag gaan. Met alles wat je leert kun je vervolgens zelf combinaties gaan maken. Je schudt die ritsen straks zo uit de mouw!

Terwijl we bezig zijn, doe ik je allerlei trucjes en nog meer goeie naai-gerelateerde tips van de hand, net als hier en daar een flauwe anekdote. Alsof je hier bij mij in de studio een naailes volgt!

Cursus Inhoud

Uitklappen
Module inhoud
0% voltooid 0/2 stappen
Module inhoud
0% voltooid 0/3 stappen
Module inhoud
0% voltooid 0/3 stappen
Module inhoud
0% voltooid 0/2 stappen

Waarom een online naaicursus bij Studio Dotter?

De lessen bestaat uit tekst, foto èn heel veel video. Ik leg niet alleen uit wat je doet, maar ook waarom. Ik geef je alternatieven (er zijn tenslotte meer wegen die naar Rome leiden), ik waarschuw je voor mogelijke problemen en hoe die te voorkomen. Daarnaast bied ik je oplossingen voor foutjes die je misschien hebt gemaakt.

Ik geef al een aantal jaar naailes aan veel verschillende cursisten en ik weet precies over welke handelingen of technieken vaak vragen zijn. Zodra ze bij jou in je hoofd opkomen, beantwoord ik ze!

Met 11 jaar onderwijservaring, waarvan 4 jaar als naai-juf, ben je bij mij, Merel van Studio Dotter, aan het goede adres voor een heldere uitleg. Mijn aanpak is relaxed, realistisch en verre van stoffig.

Alles over... Ritsen

Online naaicursus
89
 • 8 modules, boordevol informatie die jou helpt uitstekend voorbereid al je zelfgemaakte kleding supernetjes af te werken.
 • Prettige combinatie van video, tekst en downloads
 • In totaal meer dan 5 uur aan videolessen
 • Alle lessen zijn te volgen in je eigen tempo en op je eigen plek. De lessen staan oneindig tot je beschikking.
 • 10% korting op je eerste aanschaf in de Studio Dotter stoffenwinkel
 • Toegang tot een Facebookgroep waarin je vragen kunt stellen en foto's kunt posten.

Alle online naaicursussen in de categorie 'Alles over...'

Silia Jurk uit La Maison Victor

Over mij

Ik ben Merel Meijer, kind van de jaren ’80, trotse bezitter van 2 Masterdiploma’s èn een hele rij diploma’s van Modevakscholenvereniging Danckaerts.

10 jaar lang heb ik in het hoger onderwijs voor de klas gestaan als docent Engels, tot de tijd rijp was om het roer om te gooien en in plaats van mijn lievelingstaal, mijn lievelingshobby te gaan onderwijzen. Inmiddels heb ik al heel veel verschillende cursisten leren naaien of geholpen op een niveau hoger te komen.

Naast de lessen en workshops in mijn studio in Deventer ontwikkel ik online naaicursussen, voor alle niveaus, omdat ik graag zoveel mogelijk mensen wil bereiken. Kleding naaien is zó leuk en totaal niet ouderwets, stoffig of moeilijk!

Waarom een online naaicursus bij Studio Dotter?

Een online naaicursus van Studio Dotter bestaat uit een prettige mix van tekst, downloads èn vooral heel veel uitgebreide instructievideo’s. De lessen kun je in je eigen tempo tot je nemen; alles in één keer voordat je begint, of terwijl je zelf ook de stappen doorloopt. Je kunt de lessen bekijken op computer of tablet. De opmaak van de site is minder geschikt voor op je telefoon.

Alle informatie wordt je stapsgewijs aangeboden. Je kunt dus heel gestructureerd vanaf stap 1 te werk gaan, of juist gericht op zoek naar datgene wat je nu nodig hebt.

Je hebt onbeperkt toegang tot de cursus* en kunt dus de video’s eindeloos terugkijken en de informatie herlezen.

*Zolang de cursus bestaat. In principe is dat oneindig.

 

Voor alle cursussen geldt dat je een computer/tablet/telefoon nodig hebt met internet, zodat je de cursus kunt volgen. Daarnaast heb je natuurlijk een naaimachine nodig.  Ook heb je stof en fournituren nodig; wat en hoeveel wordt je verteld in de eerste module van elke cursus.

Voor de patroonteken-cursussen heb je ook patroonpapier nodig, plus een lange liniaal en een schaallatje. Ook heb je iemand nodig die jouw maten opmeet.

Wanneer je niet begrijpt wat ik uitleg, of aanvullende informatie nodig hebt, ben je welkom om je vragen te stellen in de besloten Facebookgroep die bij de cursus hoort. De link naar de groep vind je in de eerste les van elke cursus. Je kunt hier je vragen stellen, foto’s posten (ook van het eindresultaat!), bekijken waar andere cursisten mee worstelen en je tegelijkertijd laten inspireren.

Je krijgt onbeperkt toegang tot de modules behorend bij de cursus van jouw keuze*. Daarin vind je een schat aan informatie; precies afgestemd op jouw behoeften. Ik leg niet alleen uit wat je doet, maar ook waarom. Ik geef je alternatieven (er zijn tenslotte meer wegen die naar Rome leiden), ik waarschuw je voor mogelijke problemen en hoe die te voorkomen. Daarnaast bied ik je oplossingen voor foutjes die je misschien hebt gemaakt. Ik geef al een aantal jaar naailes aan veel verschillende cursisten en ik weet precies over welke handelingen of technieken vaak vragen zijn. Zodra ze bij jou in je hoofd opkomen, beantwoord ik ze!

Daarnaast heb je ook toegang tot de besloten Facebookgroep waarin je met al je vragen terecht kunt.

Ook krijg je eenmalige 10% korting op de stoffen en fournituren in de webshop van Studio Dotter.

*Zolang de cursus bestaat. In principe is dat oneindig.

Ik maak gebruik van de Danckaerts Patroontekenmethode, een modevakschoolvereniging waar ik als Coupeuse bij ben aangesloten (als coupeuse Dameskleding, Proportie, Heren- en Jongenskleding, en Lingerie). Deze methode is nèt wat gedetailleerder dan de methode die gebruikt wordt voor commerciële patronen en daardoor kun je kleding ontwerpen die echt op maat is.

Updating…
 • Geen producten in de winkelwagen.