Welkom bij Studio Dotter!

Beginnersgids

In deze cursus leer je ALLES om goed beslagen ten ijs te komen als je wilt gaan naaien: je leert met je naaimachine om te gaan en welke spullen en vaardigheden je nodig hebt om een kledingstuk te maken. Ook heel geschikt als je al een tijdje een beetje aanmoddert en nu eindelijk gewoon goed de basis wilt leren.
Niveau:
1/5

Beginner

Online naaicursus
Beginnersgids

​De ​Beginnersgids is jouw gids ​wanneer je wilt gaan starten met naaien.

Het ​is een supercomplete online cursus, boordevol met video’s, tekst en downloads: alles wat je nodig hebt om zelf kleding of andere leuke projecten te kunnen naaien.

In de cursus leer je zoveel, dat je met al deze kennis heel zelfstandig aan de slag kunt. Na het volgen van de lessen zit jij met zelfvertrouwen achter de naaimachine en zul je steeds moeilijkere projecten aan durven pakken!

Voor wie is deze cursus?

De online naaicursus is geschikt voor iedereen die graag zou willen kunnen naaien, maar niet zo goed weet waar te beginnen. Ook voor iedereen die al begonnen is, maar het gevoel heeft wat aan te modderen en het eigenlijk nèt niet goed te doen.

​In deze cursus doe ik je haarfijn uit de doeken ​hoe het nou allemaal zit, met die naaimachine, die moeilijke vaktermen en dat enorme aanbod aan verschillende gereedschappen, stoffen en patronen.

Op die manier bespaar jij tijd, want je hoeft niet zelf op zoek naar allerlei losse verhalen ​en kun je dus tijd gaan steken in je nieuwe hobby en het maken van hele mooie kleding!

Net mijn eerste stapjes gezet in het naaiwereldje. Ik heb mij een machine aangeschaft en meteen ook de online beginnerscursus van Studio Dotter. Wat een super duidelijke cursus. Heel goed gebracht en uitgelegd, met veel informatie ! Ik ben fan en ga me zeker nog meerdere cursussen aanschaffen, om zo hopelijk uiteindelijk wat moois te kunnen gaan maken en mij meester te maken van alle ins en outs van het naaien ! Bedankt Studio Dotter voor deze leerrijke cursussen.
Sonja
Duidelijke lessen. Verhelderend. Mooi naslagwerk voor als ik op één van de onderwerpen een keer vastloop. Heb al best wat “oh ja” momentjes gehad. Er zijn niet alleen kwartjes maar ook hele euro’s gevallen. Complimenten dus!
Diana
In december de oude naaimachine van mijn schoonmoeder gekregen. Met de Beginnerscursus begonnen, want ik kon net het aan- en uitknopje vinden. Daarna een shirt voor mijn dochtertje gemaakt en nu ben ik zelf aan de beurt. Merel, bedankt voor je humorvolle en duidelijke filmpjes. Het is net of ik echt bij je aan tafel zit!
Rianne

Wat ga je leren?

 • ​welke spullen ​je nodig hebt om kleding te kunnen maken (en welke eigenlijk niet!);
 • ​hoe jouw naaimachine werkt;
 • ​hoe je een patroon overneemt (bijvoorbeeld het Babybroekje);
 • ​hoe je beslist welke maat je neemt (en hoe je dat eventueel aanpast, zeker nuttig bij ​damespatronen);
 • welke stoffen er bestaan + hun eigenschappen en gebruik;
 • hoe je de patroondelen uit de stof knipt;
 • ​hoe je ze aan elkaar speldt en stikt;
 • in de laatste les kijken we vooruit; wat kun jij nu allemaal zelf met al deze kennis?

Terwijl we bezig zijn, doe ik je allerlei trucjes en nog meer goeie naai-gerelateerde tips van de hand, net als hier en daar een flauwe anekdote. Alsof je hier bij mij in de studio een naailes volgt!

Cursus Inhoud

Uitklappen

Waarom een online naaicursus bij Studio Dotter?

De lessen bestaat uit tekst, foto èn heel veel video. Ik leg niet alleen uit wat je doet, maar ook waarom. Ik geef je alternatieven (er zijn tenslotte meer wegen die naar Rome leiden), ik waarschuw je voor mogelijke problemen en hoe die te voorkomen. Daarnaast bied ik je oplossingen voor foutjes die je misschien hebt gemaakt.

Ik geef al een aantal jaar naailes aan veel verschillende cursisten en ik weet precies over welke handelingen of technieken vaak vragen zijn. Zodra ze bij jou in je hoofd opkomen, beantwoord ik ze!

Met 11 jaar onderwijservaring, waarvan 4 jaar als naai-juf, ben je bij mij, Merel van Studio Dotter, aan het goede adres voor een heldere uitleg. Mijn aanpak is relaxed, realistisch en verre van stoffig.

Beginnersgids

Online naaicursus
89
 • 9 modules, boordevol informatie ​die jou helpt uitstekend voorbereid ​al je zelfgemaakte kleding supernetjes af te werken
 • Prettige combinatie van video, tekst en downloads
 • In totaal meer dan 2 uur aan videolessen
 • Alle lessen zijn te volgen in je eigen tempo en op je eigen plek. De lessen staan oneindig tot je beschikking.
 • 10% korting op je eerste aanschaf in de Studio Dotter stoffenwinkel
 • Toegang tot een Facebookgroep waarin je vragen kunt stellen en foto's kunt posten.

Alle online naaicursussen 'Alles over...'

Silia Jurk uit La Maison Victor

Over mij

Ik ben Merel Meijer, kind van de jaren ’80, trotse bezitter van 2 Masterdiploma’s èn een hele rij diploma’s van Modevakscholenvereniging Danckaerts.

10 jaar lang heb ik in het hoger onderwijs voor de klas gestaan als docent Engels, tot de tijd rijp was om het roer om te gooien en in plaats van mijn lievelingstaal, mijn lievelingshobby te gaan onderwijzen. Inmiddels heb ik al heel veel verschillende cursisten leren naaien of geholpen op een niveau hoger te komen.

Naast de lessen en workshops in mijn studio in Deventer ontwikkel ik online naaicursussen, voor alle niveaus, omdat ik graag zoveel mogelijk mensen wil bereiken. Kleding naaien is zó leuk en totaal niet ouderwets, stoffig of moeilijk!

Waarom een online naaicursus bij Studio Dotter?

Een online naaicursus van Studio Dotter bestaat uit een prettige mix van tekst, downloads èn vooral heel veel uitgebreide instructievideo’s. De lessen kun je in je eigen tempo tot je nemen; alles in één keer voordat je begint, of terwijl je zelf ook de stappen doorloopt. Je kunt de lessen bekijken op computer of tablet. De opmaak van de site is minder geschikt voor op je telefoon.

Alle informatie wordt je stapsgewijs aangeboden. Je kunt dus heel gestructureerd vanaf stap 1 te werk gaan, of juist gericht op zoek naar datgene wat je nu nodig hebt.

Je hebt onbeperkt toegang tot de cursus* en kunt dus de video’s eindeloos terugkijken en de informatie herlezen.

*Zolang de cursus bestaat. In principe is dat oneindig.

 

Voor alle cursussen geldt dat je een computer/tablet/telefoon nodig hebt met internet, zodat je de cursus kunt volgen. Daarnaast heb je natuurlijk een naaimachine nodig.  Ook heb je stof en fournituren nodig; wat en hoeveel wordt je verteld in de eerste module van elke cursus.

Voor de patroonteken-cursussen heb je ook patroonpapier nodig, plus een lange liniaal en een schaallatje. Ook heb je iemand nodig die jouw maten opmeet.

Wanneer je niet begrijpt wat ik uitleg, of aanvullende informatie nodig hebt, ben je welkom om je vragen te stellen in de besloten Facebookgroep die bij de cursus hoort. De link naar de groep vind je in de eerste les van elke cursus. Je kunt hier je vragen stellen, foto’s posten (ook van het eindresultaat!), bekijken waar andere cursisten mee worstelen en je tegelijkertijd laten inspireren.

Je krijgt onbeperkt toegang tot de modules behorend bij de cursus van jouw keuze*. Daarin vind je een schat aan informatie; precies afgestemd op jouw behoeften. Ik leg niet alleen uit wat je doet, maar ook waarom. Ik geef je alternatieven (er zijn tenslotte meer wegen die naar Rome leiden), ik waarschuw je voor mogelijke problemen en hoe die te voorkomen. Daarnaast bied ik je oplossingen voor foutjes die je misschien hebt gemaakt. Ik geef al een aantal jaar naailes aan veel verschillende cursisten en ik weet precies over welke handelingen of technieken vaak vragen zijn. Zodra ze bij jou in je hoofd opkomen, beantwoord ik ze!

Daarnaast heb je ook toegang tot de besloten Facebookgroep waarin je met al je vragen terecht kunt.

Ook krijg je eenmalige 10% korting op de stoffen en fournituren in de webshop van Studio Dotter.

*Zolang de cursus bestaat. In principe is dat oneindig.

Ik maak gebruik van de Danckaerts Patroontekenmethode, een modevakschoolvereniging waar ik als Coupeuse bij ben aangesloten (als coupeuse Dameskleding, Proportie, Heren- en Jongenskleding, en Lingerie). Deze methode is nèt wat gedetailleerder dan de methode die gebruikt wordt voor commerciële patronen en daardoor kun je kleding ontwerpen die echt op maat is.

Updating…
 • Geen producten in de winkelwagen.