Welkom bij Studio Dotter!

Naai een babybroekje: gratis cursus

Wil je eerst kennismaken met een online naaicursus? Probeer dan dit project eens uit! In deze gratis cursus leer je in 7 stappen om een simpel babybroekje te naaien (maat 56-86): van patroontekenen tot stof knippen tot in elkaar naaien.
Niveau:
1/5

Beginner

Gratis online naaicursus
Naai een babybroekje

Met dit project zet je een eerste stap op de weg naar een nieuwe hobby. De online cursus bestaat uit een patroon + een aantal video’s om jou ​stap voor stap door het proces van broekjes naaien heen te loodsen en zit boordevol goede tips!

Met 11 jaar onderwijservaring, waarvan 4 jaar als naai-juf, ben je bij mij, Merel van Studio Dotter, aan het goede adres voor een heldere uitleg​. Mijn aanpak is ​relaxed, realistisch en verre van stoffig.

Voor wie is deze cursus?

De online naaicursus is geschikt voor iedereen die net begint met naaien, of graag zou willen starten, maar niet zo goed weet waar te beginnen. Er wordt weinig voorkennis verondersteld, hoewel het volgen van de Beginnersgids absoluut een pré is. Een combinatie is aan te bevelen. Ook is het handig als je de beschikking hebt over een naaimachine… 😉

​Ben je er echter nog niet helemaal over uit of naaien wel echt ​jouw​ nieuwe hobby gaat worden, dan vind je hier ​​​​een ideaal testproject.

Op deze manier bespaar jij tijd, want je hoeft niet zelf op zoek naar allerlei losse verhalen ​en ​je kunt dus tijd gaan steken in je​ eventuele nieuwe hobby en het maken van een heel ​makkelijk maar leuk babybroekje!

Net mijn eerste stapjes gezet in het naaiwereldje. Ik heb mij een machine aangeschaft en meteen ook de online beginnerscursus van Studio Dotter. Wat een super duidelijke cursus. Heel goed gebracht en uitgelegd, met veel informatie ! Ik ben fan en ga me zeker nog meerdere cursussen aanschaffen, om zo hopelijk uiteindelijk wat moois te kunnen gaan maken en mij meester te maken van alle ins en outs van het naaien ! Bedankt Studio Dotter voor deze leerrijke cursussen.
Sonja
Beginnerscursus
Duidelijke lessen. Verhelderend. Mooi naslagwerk voor als ik op één van de onderwerpen een keer vastloop. Heb al best wat “oh ja” momentjes gehad. Er zijn niet alleen kwartjes maar ook hele euro’s gevallen. Complimenten dus!
Diana
Beginnerscursus
Voor het eerst ben ik zeer tevreden over een zelfgemaakte zomerjurk waarbij ik de randjes zo professioneel mogelijk heb afgewerkt dankzij jouw online cursus 'randjes afwerken.' Heel blij met mijn tweelingnaald en nog blijer met de onzichtbare bies!
Heidi
Randjes afwerken

Wat ga je leren?

In de cursus komen de volgende zaken aan bod:

  • Eerst leg ik je uit hoe de cursus in elkaar steekt en wat je gaat leren. Ook vertel ik wat je nodig hebt.
  • De volgende module heet: Hoe gaan we van start? We gaan patronen overnemen en stof knippen (of snijden!).
  • In de module “Stikken maar” leg ik je in 4 stappen uit hoe je het broekje in elkaar naait: naaien, afwerken, zomen en een tunnel met elastiek aan de bovenkant.

In deze cursus zet je een eerste stap in het leren van alle ins en outs van kleding maken. Je zult ontdekken dat naaien verre van ouderwets en de aanpak van de cursus fris en modern is. Je leert veel gebruikte vaktermen, dus jij weet voortaan ook waarover je het hebt.

Cursus Inhoud

Uitklappen
Introductie
Uitbreiden
Module inhoud
0% voltooid 0/2 stappen
Voorbereiding
Uitbreiden
Module inhoud
0% voltooid 0/2 stappen
En nu?
Uitbreiden
Module inhoud
0% voltooid 0/2 stappen
Module inhoud
0% voltooid 0/1 stappen

Waarom een online naaicursus bij Studio Dotter?

De lessen bestaat uit tekst, foto èn heel veel video. Ik leg niet alleen uit wat je doet, maar ook waarom. Ik geef je alternatieven (er zijn tenslotte meer wegen die naar Rome leiden), ik waarschuw je voor mogelijke problemen en hoe die te voorkomen. Daarnaast bied ik je oplossingen voor foutjes die je misschien hebt gemaakt.

Ik geef al een aantal jaar naailes aan veel verschillende cursisten en ik weet precies over welke handelingen of technieken vaak vragen zijn. Zodra ze bij jou in je hoofd opkomen, beantwoord ik ze!

Met 11 jaar onderwijservaring, waarvan 4 jaar als naai-juf, ben je bij mij, Merel van Studio Dotter, aan het goede adres voor een heldere uitleg. Mijn aanpak is relaxed, realistisch en verre van stoffig.

Gratis: Naai een Babybroekje

Online naaicursus
Gratis!
  • 4 Lessen, boordevol informatie die jou helpt ​zelfstandig een broekje te naaien.
  • Prettige combinatie van video, tekst en downloads
  • In totaal meer dan een uur aan videolessen
  • Alle lessen zijn te volgen in je eigen tempo en op je eigen plek. De lessen staan oneindig tot je beschikking.
  • Toegang tot een Facebookgroep waarin je vragen kunt stellen en foto's kunt posten.

Alle online naaicursussen 'projecten'

Silia Jurk uit La Maison Victor

Over mij

Ik ben Merel Meijer, kind van de jaren ’80, trotse bezitter van 2 Masterdiploma’s èn een hele rij diploma’s van Modevakscholenvereniging Danckaerts.

10 jaar lang heb ik in het hoger onderwijs voor de klas gestaan als docent Engels, tot de tijd rijp was om het roer om te gooien en in plaats van mijn lievelingstaal, mijn lievelingshobby te gaan onderwijzen. Inmiddels heb ik al heel veel verschillende cursisten leren naaien of geholpen op een niveau hoger te komen.

Naast de lessen en workshops in mijn studio in Deventer ontwikkel ik online naaicursussen, voor alle niveaus, omdat ik graag zoveel mogelijk mensen wil bereiken. Kleding naaien is zó leuk en totaal niet ouderwets, stoffig of moeilijk!

Waarom een online naaicursus bij Studio Dotter?

Een online naaicursus van Studio Dotter bestaat uit een prettige mix van tekst, downloads èn vooral heel veel uitgebreide instructievideo’s. De lessen kun je in je eigen tempo tot je nemen; alles in één keer voordat je begint, of terwijl je zelf ook de stappen doorloopt. Je kunt de lessen bekijken op computer of tablet. De opmaak van de site is minder geschikt voor op je telefoon.

Alle informatie wordt je stapsgewijs aangeboden. Je kunt dus heel gestructureerd vanaf stap 1 te werk gaan, of juist gericht op zoek naar datgene wat je nu nodig hebt.

Je hebt onbeperkt toegang tot de cursus* en kunt dus de video’s eindeloos terugkijken en de informatie herlezen.

*Zolang de cursus bestaat. In principe is dat oneindig.

 

Voor alle cursussen geldt dat je een computer/tablet/telefoon nodig hebt met internet, zodat je de cursus kunt volgen. Daarnaast heb je natuurlijk een naaimachine nodig.  Ook heb je stof en fournituren nodig; wat en hoeveel wordt je verteld in de eerste module van elke cursus.

Voor de patroonteken-cursussen heb je ook patroonpapier nodig, plus een lange liniaal en een schaallatje. Ook heb je iemand nodig die jouw maten opmeet.

Wanneer je niet begrijpt wat ik uitleg, of aanvullende informatie nodig hebt, ben je welkom om je vragen te stellen in de besloten Facebookgroep die bij de cursus hoort. De link naar de groep vind je in de eerste les van elke cursus. Je kunt hier je vragen stellen, foto’s posten (ook van het eindresultaat!), bekijken waar andere cursisten mee worstelen en je tegelijkertijd laten inspireren.

Je krijgt onbeperkt toegang tot de modules behorend bij de cursus van jouw keuze*. Daarin vind je een schat aan informatie; precies afgestemd op jouw behoeften. Ik leg niet alleen uit wat je doet, maar ook waarom. Ik geef je alternatieven (er zijn tenslotte meer wegen die naar Rome leiden), ik waarschuw je voor mogelijke problemen en hoe die te voorkomen. Daarnaast bied ik je oplossingen voor foutjes die je misschien hebt gemaakt. Ik geef al een aantal jaar naailes aan veel verschillende cursisten en ik weet precies over welke handelingen of technieken vaak vragen zijn. Zodra ze bij jou in je hoofd opkomen, beantwoord ik ze!

Daarnaast heb je ook toegang tot de besloten Facebookgroep waarin je met al je vragen terecht kunt.

Ook krijg je eenmalige 10% korting op de stoffen en fournituren in de webshop van Studio Dotter.

*Zolang de cursus bestaat. In principe is dat oneindig.

Ik maak gebruik van de Danckaerts Patroontekenmethode, een modevakschoolvereniging waar ik als Coupeuse bij ben aangesloten (als coupeuse Dameskleding, Proportie, Heren- en Jongenskleding, en Lingerie). Deze methode is nèt wat gedetailleerder dan de methode die gebruikt wordt voor commerciële patronen en daardoor kun je kleding ontwerpen die echt op maat is.

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.