Welkom bij Studio Dotter!

Naai een Frida Blouse

In de online naaicursus Naai een Frida Blouse krijg jij een patroon èn naailes in één. Ik neem je aan de hand en samen gaan we een mooie blouse naaien.

Niveau:
3/5

Half gevorderd tot gevorderd

Online naaicursus
Naai een Frida Blouse

In de cursus Naai een Frida Blouse krijg jij een patroon èn naailes in één. Ik neem je aan de hand en samen gaan we een mooie blouse naaien. Onder mijn cursisten is dit patroon echt heel erg populair en wordt er in de les na de eerste versie meestal nog wel een of twee gemaakt. Ik heb zelf inmiddels 5 Frida’s…

In de cursus leg ik de werkbeschrijving aan de kant en laat ik je zien hoe je dingen makkelijker óf mooier kunt maken.

Daarnaast laat ik je zien hoe je de standaard mouw aanpast naar een langere, wijd aan de onderkant, met een splitbies en manchet.

Het patroon van de blouse gaat van maat 34 t/m 52.

Voor wie is deze cursus?

De online naaicursus is geschikt voor iedereen die al best wel een beetje kan naaien, maar een blouse met rimpels, schouderpassen, een staander en knoopsgatenpat nog een beetje spannend vindt om alleen te doen.

Je kunt de cursus Naai een Frida Blouse op je eigen tempo volgen: alles als een marathon in één weekend, of je plant voor jezelf elke week een avondje in voor jouw naailes. Je kunt de video’s op elk moment pauzeren of stoppen en daarna weer oppakken. 

Ik ben heel blij met je cursus, ik leer er veel van en neem er de tijd voor. Terugspoelen is fijn en opnieuw bekijken, dat werkt heel goed. Geweldig hoe je het uitlegt met het rollen om de schouderpassen goed te verwerken. Het wordt heel netjes dan. Hihi, fluitje van een cent, het is een weetje. Ik volg jouw instructies, dan komt het vast goed. Dank je wel!
Josephine
Dank voor deze cursus met heldere uitleg en goede tips. Het is ook fijn dat je telkens weer wat kunt opzoeken zodat je niet alles hoeft te printen en dat je de filmpjes zo vaak je wilt terug kan kijken. Ik ga het verder stap voor stap doen.
Myriam
Eindelijk de Frida blouse gemaakt. Heerlijk "samen" naaien met Merel via het scherm van mijn laptop. De online cursus Naai een Frida is echt een aanrader. Zo was het maken ervan een stuk gemakkelijker.
Roelfina

Wat ga je leren bij Naai een Frida Blouse?

We gaan samen stap voor stap door het proces heen:

 • stof kiezen; 
 • patroon overtekenen;
 • uit de stof knippen of snijden;
 • verschillende soorten naden die je kunt gebruiken (heel gewoon of sjiek met een french seam);
 • de meest logische naaivolgorde;
 • het naaien van schouderpassen, een burrito, knoopsgatenpat, staander, en mouwen (simpel en met mouwsplit en manchet);
 • welke variaties je zou kunnen maken met dit patroon.

Terwijl we bezig zijn, doe ik je nog veel meer goeie tips van de hand, net als hier en daar een flauwe anekdote. Alsof je hier bij mij in de studio een naailes volgt!

Waarom een online naaicursus bij Studio Dotter?

De lessen bestaat uit tekst, foto èn heel veel video. Ik leg niet alleen uit wat je doet, maar ook waarom. Ik geef je alternatieven (er zijn tenslotte meer wegen die naar Rome leiden), ik waarschuw je voor mogelijke problemen en hoe die te voorkomen. Daarnaast bied ik je oplossingen voor foutjes die je misschien hebt gemaakt.

Ik geef al een aantal jaar naailes aan veel verschillende cursisten en ik weet precies over welke handelingen of technieken vaak vragen zijn. Zodra ze bij jou in je hoofd opkomen, beantwoord ik ze!

Met 15 jaar onderwijservaring, waarvan 7 jaar als naai-juf, ben je bij mij, Merel van Studio Dotter, aan het goede adres voor een heldere uitleg. Mijn aanpak is relaxed, realistisch en verre van stoffig.

Frida Fabriek

Naai een Frida Blouse

Online naaicursus
130
122 Start nu en krijg deelname aan de Sew Along Hack je Frida kado!
 • 19 Lessen, boordevol informatie om jou te begeleiden zelf een shirt te naaien
 • Inclusief papieren patroon in maat 34-52. Heb je het patroon al? Dan mag je een ander patroon van Atelier Jupe uitkiezen.
 • Prettige combinatie van video, tekst en downloads
 • In totaal bijna 7 uur aan videolessen
 • Alle lessen zijn te volgen in je eigen tempo en op je eigen plek. De lessen staan oneindig tot je beschikking.
 • 10% korting op je eerste aanschaf in de Studio Dotter stoffenwinkel
 • Toegang tot een Facebookgroep waarin je vragen kunt stellen en foto's kunt posten.
 • Start nu en krijg deelname aan de Sew Along Hack je Frida op 7 juli 2023 kado!

Alle online naaicursussen in de categorie Projecten

Over mij

Ik ben Merel Meijer, kind van de jaren ’80, trotse bezitter van 2 Masterdiploma’s èn een hele rij diploma’s van Modevakscholenvereniging Danckaerts.

10 jaar lang heb ik in het hoger onderwijs voor de klas gestaan als docent Engels, tot de tijd rijp was om het roer om te gooien en in plaats van mijn lievelingstaal, mijn lievelingshobby te gaan onderwijzen. Inmiddels heb ik al heel veel verschillende cursisten leren naaien of geholpen op een niveau hoger te komen.

Naast de lessen en workshops in mijn studio in Deventer ontwikkel ik online naaicursussen, voor alle niveaus, omdat ik graag zoveel mogelijk mensen wil bereiken. Kleding naaien is zó leuk en totaal niet ouderwets, stoffig of moeilijk!

Waarom een online naaicursus bij Studio Dotter?

Een online naaicursus van Studio Dotter bestaat uit een prettige mix van tekst, downloads èn vooral heel veel uitgebreide instructievideo’s. De lessen kun je in je eigen tempo tot je nemen; alles in één keer voordat je begint, of terwijl je zelf ook de stappen doorloopt. Je kunt de lessen bekijken op computer of tablet. De opmaak van de site is minder geschikt voor op je telefoon.

Alle informatie wordt je stapsgewijs aangeboden. Je kunt dus heel gestructureerd vanaf stap 1 te werk gaan, of juist gericht op zoek naar datgene wat je nu nodig hebt.

Je hebt onbeperkt toegang tot de cursus* en kunt dus de video’s eindeloos terugkijken en de informatie herlezen.

*Zolang de cursus bestaat. In principe is dat oneindig.

 

Voor alle cursussen geldt dat je een computer/tablet/telefoon nodig hebt met internet, zodat je de cursus kunt volgen. Daarnaast heb je natuurlijk een naaimachine nodig.  Ook heb je stof en fournituren nodig; wat en hoeveel wordt je verteld in de eerste module van elke cursus.

Voor de patroonteken-cursussen heb je ook patroonpapier nodig, plus een lange liniaal en een schaallatje. Ook heb je iemand nodig die jouw maten opmeet.

Wanneer je niet begrijpt wat ik uitleg, of aanvullende informatie nodig hebt, ben je welkom om je vragen te stellen in de besloten Facebookgroep die bij de cursus hoort. De link naar de groep vind je in de eerste les van elke cursus. Je kunt hier je vragen stellen, foto’s posten (ook van het eindresultaat!), bekijken waar andere cursisten mee worstelen en je tegelijkertijd laten inspireren.

Je krijgt onbeperkt toegang tot de modules behorend bij de cursus van jouw keuze*. Daarin vind je een schat aan informatie; precies afgestemd op jouw behoeften. Ik leg niet alleen uit wat je doet, maar ook waarom. Ik geef je alternatieven (er zijn tenslotte meer wegen die naar Rome leiden), ik waarschuw je voor mogelijke problemen en hoe die te voorkomen. Daarnaast bied ik je oplossingen voor foutjes die je misschien hebt gemaakt. Ik geef al een aantal jaar naailes aan veel verschillende cursisten en ik weet precies over welke handelingen of technieken vaak vragen zijn. Zodra ze bij jou in je hoofd opkomen, beantwoord ik ze!

Daarnaast heb je ook toegang tot de besloten Facebookgroep waarin je met al je vragen terecht kunt.

Ook krijg je eenmalige 10% korting op de stoffen en fournituren in de webshop van Studio Dotter.

*Zolang de cursus bestaat. In principe is dat oneindig.

Ik maak gebruik van de Danckaerts Patroontekenmethode, een modevakschoolvereniging waar ik als Coupeuse bij ben aangesloten (als coupeuse Dameskleding, Proportie, Heren- en Jongenskleding, en Lingerie). Deze methode is nèt wat gedetailleerder dan de methode die gebruikt wordt voor commerciële patronen en daardoor kun je kleding ontwerpen die echt op maat is.

Updating…
 • Geen producten in de winkelwagen.