Welkom bij Studio Dotter!

Naai een Rimpelrok

In deze cursus leer je stap-voor-stap hoe je een toffe rimpelrok naait: helemaal zelf en helemaal op jouw maat! Perfect voor jou als je van snelle projecten houdt, maar wel graag zelf de touwtjes in handen hebt!
Niveau:
2/5

Beginner tot half-gevorderde

Online naaicursus
Naai een Rimpelrok

Naai een Rimpelrok is een heerlijk creatieve en toch eenvoudige cursus waarmee je leert zelf rokken te ontwerpen en te naaien, voor jezelf, maar ook voor alle grote en kleine vrouwen om je heen!

Je leert eindeloos variëren met verschillende maten, stoffen, kleurencombinaties, lengtes, en wel of geen zakken. Kortom, een leerzaam proces met een prachtig resultaat.

Voor wie is deze cursus?

De online naaicursus is geschikt voor iedereen die weleens wat naait, maar die (nog) geen zin heeft om moeilijke werkbeschrijvingen te volgen. Je wilt graag meer leren, maar je houdt ervan om zelf de touwtjes in handen te hebben. Daarnaast laat je je graag inspireren om vervolgens ergens zelf een eigen draai aan te geven. Deze cursus biedt jou die flexibiliteit.
De draad weer opgepakt met Naai een Rimpelrok. Ik leg weer heel wat naai-kilometers af. Dank Studio Dotter, voor de inspiratie.
Judith
Ik kan het steeds beter, dat naaien met viscose. Mijn eerste rimpelrok! Met zelfs een nette binnenkant. Zo leuk, die online lessen. Ik leer zoveel. Alleen hoor ik Merel ook als de les uitstaat praten in mijn hoofd 😉
Marjolijn
Dank je wel voor de duidelijke uitleg en mogelijkheden. Jouw cursussen kan iedereen volgen omdat het zo duidelijk uitgelegd wordt met de eenvoud. Het moet niet altijd ingewikkeld zijn! Het is echt leuk om dit (ben nu 48) terug te doen sinds mijn 16e 😊
Hilde

Wat ga je leren?

Een rimpelrok is een heel fijn project als je veel verschillende technieken wilt leren:

 • nadenken over de onderdelen die je nodig hebt,
 • bepalen hoe groot die moeten zijn,
 • stof rimpelen,
 • zakken maken,
 • een band met elastiek aanzetten,
 • een mooie rolzoom maken.

We gaan stap-voor-stap door het proces heen; heel makkelijk voor jou om te volgen. Je kunt live mee naaien, of eerst de hele module bekijken en dan zelf aan de slag gaan. Met alles wat je leert kun je vervolgens zelf combinaties gaan maken. Je schudt die rokken straks zo uit de mouw!

Terwijl we bezig zijn, doe ik je allerlei trucjes en nog meer goeie naai-gerelateerde tips van de hand, net als hier en daar een flauwe anekdote. Alsof je hier bij mij in de studio een naailes volgt!

Waarom een online naaicursus bij Studio Dotter?

De lessen bestaat uit tekst, foto èn heel veel video. Ik leg niet alleen uit wat je doet, maar ook waarom. Ik geef je alternatieven (er zijn tenslotte meer wegen die naar Rome leiden), ik waarschuw je voor mogelijke problemen en hoe die te voorkomen. Daarnaast bied ik je oplossingen voor foutjes die je misschien hebt gemaakt.

Ik geef al een aantal jaar naailes aan veel verschillende cursisten en ik weet precies over welke handelingen of technieken vaak vragen zijn. Zodra ze bij jou in je hoofd opkomen, beantwoord ik ze!

Met 11 jaar onderwijservaring, waarvan 4 jaar als naai-juf, ben je bij mij, Merel van Studio Dotter, aan het goede adres voor een heldere uitleg. Mijn aanpak is relaxed, realistisch en verre van stoffig.

Naai een Rimpelrok

Online naaicursus
89
 • 10 modules, boordevol informatie waarmee jij talloze toffe rokken kunt ontwerpen en naaien.
 • Prettige combinatie van video, tekst en downloads
 • In totaal 2 uur aan videolessen
 • Alle lessen zijn te volgen in je eigen tempo en op je eigen plek. De lessen staan oneindig tot je beschikking.
 • 10% korting op je eerste aanschaf in de Studio Dotter stoffenwinkel
 • Toegang tot een Facebookgroep waarin je vragen kunt stellen en foto's kunt posten.

Alle online naaicursussen in de categorie 'projecten'

Silia Jurk uit La Maison Victor

Over mij

Ik ben Merel Meijer, kind van de jaren ’80, trotse bezitter van 2 Masterdiploma’s èn een hele rij diploma’s van Modevakscholenvereniging Danckaerts.

10 jaar lang heb ik in het hoger onderwijs voor de klas gestaan als docent Engels, tot de tijd rijp was om het roer om te gooien en in plaats van mijn lievelingstaal, mijn lievelingshobby te gaan onderwijzen. Inmiddels heb ik al heel veel verschillende cursisten leren naaien of geholpen op een niveau hoger te komen.

Naast de lessen en workshops in mijn studio in Deventer ontwikkel ik online naaicursussen, voor alle niveaus, omdat ik graag zoveel mogelijk mensen wil bereiken. Kleding naaien is zó leuk en totaal niet ouderwets, stoffig of moeilijk!

Waarom een online naaicursus bij Studio Dotter?

Een online naaicursus van Studio Dotter bestaat uit een prettige mix van tekst, downloads èn vooral heel veel uitgebreide instructievideo’s. De lessen kun je in je eigen tempo tot je nemen; alles in één keer voordat je begint, of terwijl je zelf ook de stappen doorloopt. Je kunt de lessen bekijken op computer of tablet. De opmaak van de site is minder geschikt voor op je telefoon.

Alle informatie wordt je stapsgewijs aangeboden. Je kunt dus heel gestructureerd vanaf stap 1 te werk gaan, of juist gericht op zoek naar datgene wat je nu nodig hebt.

Je hebt onbeperkt toegang tot de cursus* en kunt dus de video’s eindeloos terugkijken en de informatie herlezen.

*Zolang de cursus bestaat. In principe is dat oneindig.

 

Voor alle cursussen geldt dat je een computer/tablet/telefoon nodig hebt met internet, zodat je de cursus kunt volgen. Daarnaast heb je natuurlijk een naaimachine nodig.  Ook heb je stof en fournituren nodig; wat en hoeveel wordt je verteld in de eerste module van elke cursus.

Voor de patroonteken-cursussen heb je ook patroonpapier nodig, plus een lange liniaal en een schaallatje. Ook heb je iemand nodig die jouw maten opmeet.

Wanneer je niet begrijpt wat ik uitleg, of aanvullende informatie nodig hebt, ben je welkom om je vragen te stellen in de besloten Facebookgroep die bij de cursus hoort. De link naar de groep vind je in de eerste les van elke cursus. Je kunt hier je vragen stellen, foto’s posten (ook van het eindresultaat!), bekijken waar andere cursisten mee worstelen en je tegelijkertijd laten inspireren.

Je krijgt onbeperkt toegang tot de modules behorend bij de cursus van jouw keuze*. Daarin vind je een schat aan informatie; precies afgestemd op jouw behoeften. Ik leg niet alleen uit wat je doet, maar ook waarom. Ik geef je alternatieven (er zijn tenslotte meer wegen die naar Rome leiden), ik waarschuw je voor mogelijke problemen en hoe die te voorkomen. Daarnaast bied ik je oplossingen voor foutjes die je misschien hebt gemaakt. Ik geef al een aantal jaar naailes aan veel verschillende cursisten en ik weet precies over welke handelingen of technieken vaak vragen zijn. Zodra ze bij jou in je hoofd opkomen, beantwoord ik ze!

Daarnaast heb je ook toegang tot de besloten Facebookgroep waarin je met al je vragen terecht kunt.

Ook krijg je eenmalige 10% korting op de stoffen en fournituren in de webshop van Studio Dotter.

*Zolang de cursus bestaat. In principe is dat oneindig.

Ik maak gebruik van de Danckaerts Patroontekenmethode, een modevakschoolvereniging waar ik als Coupeuse bij ben aangesloten (als coupeuse Dameskleding, Proportie, Heren- en Jongenskleding, en Lingerie). Deze methode is nèt wat gedetailleerder dan de methode die gebruikt wordt voor commerciële patronen en daardoor kun je kleding ontwerpen die echt op maat is.

Updating…
 • Geen producten in de winkelwagen.