Welkom bij Studio Dotter!

Naai een Shirt

In de online naaicursus Naai een Shirt krijg jij een patroon èn naailes in één. Ik neem je aan de hand en samen gaan we een shirt naaien.

Niveau:
1/5

Online naaicursus
Naai een Shirt

In de cursus Naai een Shirt krijg jij een patroon èn naailes in één. Ik neem je aan de hand en samen gaan we een shirt naaien. Spannend in het begin, maar als je eenmaal weet hoe het moet en de smaak te pakken hebt, voor jou een eitje!

Het kinderpatroon is voor maten 92 t/m 170; het damespatroon voor maten 32 t/m 54.

Video afspelen over Online cursus naai een shirt overlay

Voor wie is deze cursus?

De online naaicursus is geschikt voor iedereen die net begint met naaien, of graag zou willen starten, maar niet zo goed weet waar te beginnen. Er wordt weinig voorkennis verondersteld, hoewel het volgen van de Beginnersgids absoluut een pré is. Een combinatie is aan te bevelen. Ook is het handig als je de beschikking hebt over een naaimachine… 😉 

Je kunt het shirt naaien voor je (klein)kinderen, of voor jezelf. In het damesshirt zit een subtiele coupenaad, voor een mooie valling in alle maten en zit losjes rond de taille. Je krijgt hulp bij het kiezen van de juiste maat en het maken van eventuele veranderingen.

Ik heb de afgelopen jaren naaien steeds opgepakt en ook wel dingen gemaakt, maar nooit les gehad. Dankzij jouw hulp worden mijn creaties steeds professioneler. En ja, een rolmes is véél fijner, wat een uitvinding!
Angela
Ik ben héél erg enthousiast over Naai een Shirt! Het shirt zit perfect, als aanpassing heb ik alleen de mouwen korter hoeven maken. Ik ga zeker nog veel van deze shirts maken! In de video’s wordt alles superduidelijk uitgelegd. Ik heb er heel veel van geleerd.
Marian
Wat een leuke cursus is dit ! Ik was zelf verrast met het resultaat maar met zo’n duidelijke uitleg en filmpjes (en met geduldig werken) kan het haast niet mislukken. Deze cursus is een goed vervolg van de Beginnerscursus. Het is niet alleen tekenen, knippen en stikken maar ook begrijpen wat je doet. Wanneer zomen spiegelen, hoe een coupenaad stikken, werken met een tweelingnaald,… allemaal was het nieuw voor mij. Wat ik wel aan andere beginnende cursisten kan aanraden is om deze cursus te combineren met de cursus Randjes Afwerken. Ik heb beide op sommige stukjes gecombineerd en het werd daardoor nog duidelijker. En nu op naar de Rimpelrok!
Myriam
Naai een Shirt

Wat ga je leren?

Je leert helemaal zelf een shirt te maken, met alles wat daarbij komt kijken:overtekenen van het patroon; 

 • stof kiezen; 
 • het knippen uit de stof;
 • draadrichting;
 • welke steek je instelt op je naaimachine;
 • werken met rekbare stoffen;
 • de volgorde waarin je de onderdelen aan elkaar naait;
 • hoe je een coupenaad naait;
 • hoe je de hals, mouwen en zoom afwerkt;
 • welke variaties je zelf kunt maken aan de hand van een simpel patroon.

Lees hier wat je nodig gaat hebben in deze cursus. Terwijl we bezig zijn, doe ik je nog veel meer goeie tips van de hand, net als hier en daar een flauwe anekdote. Alsof je hier bij mij in de studio een naailes volgt!

Naaimachine detail

Waarom een online naaicursus bij Studio Dotter?

De lessen bestaat uit tekst, foto èn heel veel video. Ik leg niet alleen uit wat je doet, maar ook waarom. Ik geef je alternatieven (er zijn tenslotte meer wegen die naar Rome leiden), ik waarschuw je voor mogelijke problemen en hoe die te voorkomen. Daarnaast bied ik je oplossingen voor foutjes die je misschien hebt gemaakt.

Ik geef al een aantal jaar naailes aan veel verschillende cursisten en ik weet precies over welke handelingen of technieken vaak vragen zijn. Zodra ze bij jou in je hoofd opkomen, beantwoord ik ze!

Met 11 jaar onderwijservaring, waarvan 4 jaar als naai-juf, ben je bij mij, Merel van Studio Dotter, aan het goede adres voor een heldere uitleg. Mijn aanpak is relaxed, realistisch en verre van stoffig.

Online naaicursus naai een shirt

Naai een Shirt

Online naaicursus
99
 • 19 Lessen, boordevol informatie om jou te begeleiden zelf een shirt te naaien
 • PDF patroon van een damesshirt (32-54) waarmee je vele kanten op leert te gaan
 • PDF patroon van een kindershirt (maat 92-170) waarmee je in totaal minstens 4 verschillende shirts kunt naaien
 • Prettige combinatie van video, tekst en downloads
 • In totaal bijna 4 uur aan videolessen
 • Alle lessen zijn te volgen in je eigen tempo en op je eigen plek. De lessen staan oneindig tot je beschikking.
 • 10% korting op je eerste aanschaf in de Studio Dotter stoffenwinkel
 • Toegang tot een Facebookgroep waarin je vragen kunt stellen en foto's kunt posten.

Alle online naaicursussen in de categorie 'projecten'

Silia Jurk uit La Maison Victor

Over mij

Ik ben Merel Meijer, kind van de jaren ’80, trotse bezitter van 2 Masterdiploma’s èn een hele rij diploma’s van Modevakscholenvereniging Danckaerts.

10 jaar lang heb ik in het hoger onderwijs voor de klas gestaan als docent Engels, tot de tijd rijp was om het roer om te gooien en in plaats van mijn lievelingstaal, mijn lievelingshobby te gaan onderwijzen. Inmiddels heb ik al heel veel verschillende cursisten leren naaien of geholpen op een niveau hoger te komen.

Naast de lessen en workshops in mijn studio in Deventer ontwikkel ik online naaicursussen, voor alle niveaus, omdat ik graag zoveel mogelijk mensen wil bereiken. Kleding naaien is zó leuk en totaal niet ouderwets, stoffig of moeilijk!

Waarom een online naaicursus bij Studio Dotter?

Een online naaicursus van Studio Dotter bestaat uit een prettige mix van tekst, downloads èn vooral heel veel uitgebreide instructievideo’s. De lessen kun je in je eigen tempo tot je nemen; alles in één keer voordat je begint, of terwijl je zelf ook de stappen doorloopt. Je kunt de lessen bekijken op computer of tablet. De opmaak van de site is minder geschikt voor op je telefoon.

Alle informatie wordt je stapsgewijs aangeboden. Je kunt dus heel gestructureerd vanaf stap 1 te werk gaan, of juist gericht op zoek naar datgene wat je nu nodig hebt.

Je hebt onbeperkt toegang tot de cursus* en kunt dus de video’s eindeloos terugkijken en de informatie herlezen.

*Zolang de cursus bestaat. In principe is dat oneindig.

 

Voor alle cursussen geldt dat je een computer/tablet/telefoon nodig hebt met internet, zodat je de cursus kunt volgen. Daarnaast heb je natuurlijk een naaimachine nodig.  Ook heb je stof en fournituren nodig; wat en hoeveel wordt je verteld in de eerste module van elke cursus.

Voor de patroonteken-cursussen heb je ook patroonpapier nodig, plus een lange liniaal en een schaallatje. Ook heb je iemand nodig die jouw maten opmeet.

Wanneer je niet begrijpt wat ik uitleg, of aanvullende informatie nodig hebt, ben je welkom om je vragen te stellen in de besloten Facebookgroep die bij de cursus hoort. De link naar de groep vind je in de eerste les van elke cursus. Je kunt hier je vragen stellen, foto’s posten (ook van het eindresultaat!), bekijken waar andere cursisten mee worstelen en je tegelijkertijd laten inspireren.

Je krijgt onbeperkt toegang tot de modules behorend bij de cursus van jouw keuze*. Daarin vind je een schat aan informatie; precies afgestemd op jouw behoeften. Ik leg niet alleen uit wat je doet, maar ook waarom. Ik geef je alternatieven (er zijn tenslotte meer wegen die naar Rome leiden), ik waarschuw je voor mogelijke problemen en hoe die te voorkomen. Daarnaast bied ik je oplossingen voor foutjes die je misschien hebt gemaakt. Ik geef al een aantal jaar naailes aan veel verschillende cursisten en ik weet precies over welke handelingen of technieken vaak vragen zijn. Zodra ze bij jou in je hoofd opkomen, beantwoord ik ze!

Daarnaast heb je ook toegang tot de besloten Facebookgroep waarin je met al je vragen terecht kunt.

Ook krijg je eenmalige 10% korting op de stoffen en fournituren in de webshop van Studio Dotter.

*Zolang de cursus bestaat. In principe is dat oneindig.

Ik maak gebruik van de Danckaerts Patroontekenmethode, een modevakschoolvereniging waar ik als Coupeuse bij ben aangesloten (als coupeuse Dameskleding, Proportie, Heren- en Jongenskleding, en Lingerie). Deze methode is nèt wat gedetailleerder dan de methode die gebruikt wordt voor commerciële patronen en daardoor kun je kleding ontwerpen die echt op maat is.

Updating…
 • Geen producten in de winkelwagen.