Welkom bij Studio Dotter!

Patroontekenen :Legging

In deze cursus leer je helemaal zelf het patroon te tekenen van een legging (perfect op maat) èn je leert hoe je dat patroon kunt inzetten voor veel verschillende kledingstukken! Deze cursus is geschikt voor iedereen die al een tijdje naait en meer wil leren over waar het allemaal begint: patroontekenen.
Niveau:
3/5

Online naaicursus
Patroontekenen: Legging

​In de ​cursus Patroontekenen: Legging leer je hoe je helemaal zelf een patroon tekent van een legging, volledig op jouw maten, of op die van je dochter/moeder/vriendin. ​Ik laat je zien hoe je een ​grondvorm​ (een basispatroon) tekent voor een dameslegging èn voor een meisjeslegging.​​​

Met ​jouw zelf-getekende patroon kun je heel veel kanten op: je kunt er een gewone legging mee maken, een pyjamabroek, een sportlegging, ​yoga pants, shorts​ of een legging met wijde pijpen. In de cursus leer je hoe je al die verschillende patronen maakt van dat ene basispatroon.

Video afspelen

Voor wie is deze cursus?

De online naaicursus is geschikt voor iedereen die al een tijdje naait (en dus wel weet hoe je een legging in elkaar ​zet) en zin heeft om meer te leren over het startpunt van naaien: patroontekenen. ​Na deze cursus weet jij veel meer over de technieken van patroontekenen: een vak apart en wellicht jouw nieuwe hobby!
Net mijn eerste stapjes gezet in het naaiwereldje. Ik heb mij een machine aangeschaft en meteen ook de online beginnerscursus van Studio Dotter. Wat een super duidelijke cursus. Heel goed gebracht en uitgelegd, met veel informatie ! Ik ben fan en ga me zeker nog meerdere cursussen aanschaffen, om zo hopelijk uiteindelijk wat moois te kunnen gaan maken en mij meester te maken van alle ins en outs van het naaien ! Bedankt Studio Dotter voor deze leerrijke cursussen.
Sonja
Beginnerscursus
Duidelijke lessen. Verhelderend. Mooi naslagwerk voor als ik op één van de onderwerpen een keer vastloop. Heb al best wat “oh ja” momentjes gehad. Er zijn niet alleen kwartjes maar ook hele euro’s gevallen. Complimenten dus!
Diana
Beginnerscursus
Voor het eerst ben ik zeer tevreden over een zelfgemaakte zomerjurk waarbij ik de randjes zo professioneel mogelijk heb afgewerkt dankzij jouw online cursus 'randjes afwerken.' Heel blij met mijn tweelingnaald en nog blijer met de onzichtbare bies!
Heidi
Randjes afwerken

Wat ga je leren?

In deze cursus leer jij;

  • hoe je de juiste maten opmeet/op laat meten;
  • een basispatroon tekenen met behulp van de Danckaerts methode;
  • 3 verschillende ontwerpen maken: met die technieken kun jij vervolgens zelf eindeloos gaan variëren;

Terwijl we bezig zijn, doe ik je nog veel meer goeie tips van de hand, net als hier en daar een flauwe anekdote. Alsof je hier bij mij in de studio les volgt!

Heb je nog vragen over deze cursus? Stuur me gerust een bericht!

Cursus Inhoud

Uitklappen
Module inhoud
0% voltooid 0/2 stappen
Module inhoud
0% voltooid 0/1 stappen
Module inhoud
0% voltooid 0/2 stappen
Module inhoud
0% voltooid 0/1 stappen

Waarom een online naaicursus bij Studio Dotter?

De lessen bestaat uit tekst, foto èn heel veel video. Ik leg niet alleen uit wat je doet, maar ook waarom. Ik geef je alternatieven (er zijn tenslotte meer wegen die naar Rome leiden), ik waarschuw je voor mogelijke problemen en hoe die te voorkomen. Daarnaast bied ik je oplossingen voor foutjes die je misschien hebt gemaakt.

Ik geef al een aantal jaar naailes aan veel verschillende cursisten en ik weet precies over welke handelingen of technieken vaak vragen zijn. Zodra ze bij jou in je hoofd opkomen, beantwoord ik ze!

Met 11 jaar onderwijservaring, waarvan 4 jaar als naai-juf, ben je bij mij, Merel van Studio Dotter, aan het goede adres voor een heldere uitleg. Mijn aanpak is relaxed, realistisch en verre van stoffig.

Patroontekenen: Legging

Online naaicursus
89
  • 12 Lessen, boordevol informatie om jou te begeleiden zelf ​vele legging-patronen te tekenen, helemaal op maat.
  • Prettige combinatie van video, tekst en downloads
  • In totaal meer dan 2 uur aan videolessen
  • Alle lessen zijn te volgen in je eigen tempo en op je eigen plek. De lessen staan oneindig tot je beschikking.
  • 10% korting op je eerste aanschaf in de Studio Dotter stoffenwinkel
  • Toegang tot een Facebookgroep waarin je vragen kunt stellen en foto's kunt posten.

Alle online naaicursussen in de categorie 'patroontekenen'

Silia Jurk uit La Maison Victor

Over mij

Ik ben Merel Meijer, kind van de jaren ’80, trotse bezitter van 2 Masterdiploma’s èn een hele rij diploma’s van Modevakscholenvereniging Danckaerts.

10 jaar lang heb ik in het hoger onderwijs voor de klas gestaan als docent Engels, tot de tijd rijp was om het roer om te gooien en in plaats van mijn lievelingstaal, mijn lievelingshobby te gaan onderwijzen. Inmiddels heb ik al heel veel verschillende cursisten leren naaien of geholpen op een niveau hoger te komen.

Naast de lessen en workshops in mijn studio in Deventer ontwikkel ik online naaicursussen, voor alle niveaus, omdat ik graag zoveel mogelijk mensen wil bereiken. Kleding naaien is zó leuk en totaal niet ouderwets, stoffig of moeilijk!

Waarom een online naaicursus bij Studio Dotter?

Een online naaicursus van Studio Dotter bestaat uit een prettige mix van tekst, downloads èn vooral heel veel uitgebreide instructievideo’s. De lessen kun je in je eigen tempo tot je nemen; alles in één keer voordat je begint, of terwijl je zelf ook de stappen doorloopt. Je kunt de lessen bekijken op computer of tablet. De opmaak van de site is minder geschikt voor op je telefoon.

Alle informatie wordt je stapsgewijs aangeboden. Je kunt dus heel gestructureerd vanaf stap 1 te werk gaan, of juist gericht op zoek naar datgene wat je nu nodig hebt.

Je hebt onbeperkt toegang tot de cursus* en kunt dus de video’s eindeloos terugkijken en de informatie herlezen.

*Zolang de cursus bestaat. In principe is dat oneindig.

 

Voor alle cursussen geldt dat je een computer/tablet/telefoon nodig hebt met internet, zodat je de cursus kunt volgen. Daarnaast heb je natuurlijk een naaimachine nodig.  Ook heb je stof en fournituren nodig; wat en hoeveel wordt je verteld in de eerste module van elke cursus.

Voor de patroonteken-cursussen heb je ook patroonpapier nodig, plus een lange liniaal en een schaallatje. Ook heb je iemand nodig die jouw maten opmeet.

Wanneer je niet begrijpt wat ik uitleg, of aanvullende informatie nodig hebt, ben je welkom om je vragen te stellen in de besloten Facebookgroep die bij de cursus hoort. De link naar de groep vind je in de eerste les van elke cursus. Je kunt hier je vragen stellen, foto’s posten (ook van het eindresultaat!), bekijken waar andere cursisten mee worstelen en je tegelijkertijd laten inspireren.

Je krijgt onbeperkt toegang tot de modules behorend bij de cursus van jouw keuze*. Daarin vind je een schat aan informatie; precies afgestemd op jouw behoeften. Ik leg niet alleen uit wat je doet, maar ook waarom. Ik geef je alternatieven (er zijn tenslotte meer wegen die naar Rome leiden), ik waarschuw je voor mogelijke problemen en hoe die te voorkomen. Daarnaast bied ik je oplossingen voor foutjes die je misschien hebt gemaakt. Ik geef al een aantal jaar naailes aan veel verschillende cursisten en ik weet precies over welke handelingen of technieken vaak vragen zijn. Zodra ze bij jou in je hoofd opkomen, beantwoord ik ze!

Daarnaast heb je ook toegang tot de besloten Facebookgroep waarin je met al je vragen terecht kunt.

Ook krijg je eenmalige 10% korting op de stoffen en fournituren in de webshop van Studio Dotter.

*Zolang de cursus bestaat. In principe is dat oneindig.

Ik maak gebruik van de Danckaerts Patroontekenmethode, een modevakschoolvereniging waar ik als Coupeuse bij ben aangesloten (als coupeuse Dameskleding, Proportie, Heren- en Jongenskleding, en Lingerie). Deze methode is nèt wat gedetailleerder dan de methode die gebruikt wordt voor commerciële patronen en daardoor kun je kleding ontwerpen die echt op maat is.

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.