Welkom bij Studio Dotter!

Patroontekenen: Mouwen

In deze cursus leer jij het basispatroon voor twee verschillende mouwen op maat te tekenen; je leert daar vervolgens allerlei soorten mouwen mee te ontwerpen en je leert specifieke naaitechnieken die horen bij het naaien van mouwen. Al deze technieken kun je ook inzetten bij bestaande mouwen.
Niveau:
3/5

Online naaicursus Patroontekenen: Mouwen

Ken je dat? Je ziet een patroon dat je best wil naaien, maar die mouwen zijn het nèt niet? Lijkt het jou ook niet fantastisch om elk patroon dat je tegenkomt gewoon aan te kunnen passen naar jouw smaak? De cursus Patroontekenen: Mouwen is een super complete online cursus, boordevol met video’s, tekst en downloads: alles wat je nodig hebt om zelf te kunnen patroontekenen en prachtige mouwen te ontwerpen. In de cursus leer je zoveel, dat je met al deze kennis heel zelfstandig aan de slag kunt! Patroontekenen is lekker technisch en creatief tegelijkertijd en met behulp van de cursus kun jij binnenkort je eigen mode ontwerpen.

Voor wie is deze cursus?

De online naaicursus is geschikt voor iedereen die al een tijdje naait en

 • meer wil dan alleen kleding naaien met patronen uit bladen of van internet;
 • haar naaiprojecten naar de next level wil brengen;
 • kleding wil maken die wèl goed past;
 • op zoek is naar een heel specifiek patroon;
 • zelf de touwtjes in handen wil hebben.

Ik ga er vanuit dat je wel weet hoe je een mouw in een kledingstuk naait en bekend bent met in ieder geval een aantal basic technische termen. Verder is het echt niet nodig meer te weten over patroontekenen, want de lessen beginnen basic. Jij daagt jezelf uit in je eigen tempo.

Ik wil je bedanken voor je superleuke en duidelijke online cursussen! Eindelijk iemand die alles stap voor stap uitlegt, maar ook ‘waarom’ en wat de valkuilen zijn. Ik kan nu eindelijk dingen maken die er echt mooi uitzien. Ik heb hierdoor nog meer zin in het naaien gekregen!
Vicky
Dank je wel, wat een heerlijke cursus tot nu toe!
Esther
Jouw cursussen zijn echt superleuk, duidelijk en zo leerzaam. Ben echt trots op het eindresultaat. Dankzij jou is dat zo mooi gelukt: dus dank je wel!!!
Nelly

Wat ga je leren?

 • In de cursus leg ik je uit hoe je twee verschillende basispatronen van een mouw tekent (op jouw maten gebaseerd) en hoe je dat basispatroon aanpast om verschillende soorten mouwen te maken.
 • Vervolgens leer je in de module Patronen Ontwerpen hoe je met dat basispatroon òf met een bestaand patroon allerlei types mouwen ontwerpt. Aan bod komen onder andere de kapmouw, de raglan mouw, de bishop mouw, de mouw met een manchet, de mouw met een gerimpelde kop, de vlindermouw, en de tulpmouw (of een combinatie daarvan). Beloofd, er zal een wereld voor je opengaan!
 • Ook leg ik uit, in de module Patronen Aanpassen, wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat de mouwen passen bij jouw lijf; of je nu volle of smalle armen hebt, brede of smalle schouders, of schouders die naar voren of naar achteren gekanteld zijn.
 • Als laatste krijg je een in de module Naaitechnieken een heleboel video’s voorgeschoteld die bij het naaien van mouwen en de afwerking ervan van pas komen. Deze technieken kun jij vervolgens gaan toepassen op de mouwen die jij zelf hebt ontworpen.

Je zult ontdekken dat patroontekenen echt heel leuk is om te doen en je de mogelijkheid biedt precies te maken wat jij in gedachten hebt en misschien zelfs wel meer. Daarnaast leer je kleding maken die heel erg goed past, omdat je patronen tekent die helemaal op maat zijn.

Terwijl we bezig zijn, doe ik je nog veel meer goeie tips van de hand, net als hier en daar een flauwe anekdote. Alsof je hier bij mij in de studio een naailes volgt!

Waarom een online naaicursus bij Studio Dotter?

De lessen bestaat uit tekst, foto èn heel veel video. Ik leg niet alleen uit wat je doet, maar ook waarom. Ik geef je alternatieven (er zijn tenslotte meer wegen die naar Rome leiden), ik waarschuw je voor mogelijke problemen en hoe die te voorkomen. Daarnaast bied ik je oplossingen voor foutjes die je misschien hebt gemaakt.

Ik geef al een aantal jaar naailes aan veel verschillende cursisten en ik weet precies over welke handelingen of technieken vaak vragen zijn. Zodra ze bij jou in je hoofd opkomen, beantwoord ik ze!

Met 11 jaar onderwijservaring, waarvan 4 jaar als naai-juf, ben je bij mij, Merel van Studio Dotter, aan het goede adres voor een heldere uitleg. Mijn aanpak is relaxed, realistisch en verre van stoffig.

Patroontekenen: Mouwen

Online naaicursus
109
 • 28 Lessen, boordevol informatie om jou te begeleiden zelf een patroon te tekenen, helemaal op maat.
 • Prettige combinatie van video, tekst en downloads
 • In totaal meer dan 5 uur aan videolessen
 • Alle lessen zijn te volgen in je eigen tempo en op je eigen plek. De lessen staan oneindig tot je beschikking.
 • 10% korting op je eerste aanschaf in de Studio Dotter stoffenwinkel
 • Toegang tot een Facebookgroep waarin je vragen kunt stellen en foto's kunt posten.

Alle online naaicursussen in de categorie 'patroontekenen'

Silia Jurk uit La Maison Victor

Over mij

Ik ben Merel Meijer, kind van de jaren ’80, trotse bezitter van 2 Masterdiploma’s èn een hele rij diploma’s van Modevakscholenvereniging Danckaerts.

10 jaar lang heb ik in het hoger onderwijs voor de klas gestaan als docent Engels, tot de tijd rijp was om het roer om te gooien en in plaats van mijn lievelingstaal, mijn lievelingshobby te gaan onderwijzen. Inmiddels heb ik al heel veel verschillende cursisten leren naaien of geholpen op een niveau hoger te komen.

Naast de lessen en workshops in mijn studio in Deventer ontwikkel ik online naaicursussen, voor alle niveaus, omdat ik graag zoveel mogelijk mensen wil bereiken. Kleding naaien is zó leuk en totaal niet ouderwets, stoffig of moeilijk!

Waarom een online naaicursus bij Studio Dotter?

Een online naaicursus van Studio Dotter bestaat uit een prettige mix van tekst, downloads èn vooral heel veel uitgebreide instructievideo’s. De lessen kun je in je eigen tempo tot je nemen; alles in één keer voordat je begint, of terwijl je zelf ook de stappen doorloopt. Je kunt de lessen bekijken op computer of tablet. De opmaak van de site is minder geschikt voor op je telefoon.

Alle informatie wordt je stapsgewijs aangeboden. Je kunt dus heel gestructureerd vanaf stap 1 te werk gaan, of juist gericht op zoek naar datgene wat je nu nodig hebt.

Je hebt onbeperkt toegang tot de cursus* en kunt dus de video’s eindeloos terugkijken en de informatie herlezen.

*Zolang de cursus bestaat. In principe is dat oneindig.

 

Voor alle cursussen geldt dat je een computer/tablet/telefoon nodig hebt met internet, zodat je de cursus kunt volgen. Daarnaast heb je natuurlijk een naaimachine nodig.  Ook heb je stof en fournituren nodig; wat en hoeveel wordt je verteld in de eerste module van elke cursus.

Voor de patroonteken-cursussen heb je ook patroonpapier nodig, plus een lange liniaal en een schaallatje. Ook heb je iemand nodig die jouw maten opmeet.

Wanneer je niet begrijpt wat ik uitleg, of aanvullende informatie nodig hebt, ben je welkom om je vragen te stellen in de besloten Facebookgroep die bij de cursus hoort. De link naar de groep vind je in de eerste les van elke cursus. Je kunt hier je vragen stellen, foto’s posten (ook van het eindresultaat!), bekijken waar andere cursisten mee worstelen en je tegelijkertijd laten inspireren.

Je krijgt onbeperkt toegang tot de modules behorend bij de cursus van jouw keuze*. Daarin vind je een schat aan informatie; precies afgestemd op jouw behoeften. Ik leg niet alleen uit wat je doet, maar ook waarom. Ik geef je alternatieven (er zijn tenslotte meer wegen die naar Rome leiden), ik waarschuw je voor mogelijke problemen en hoe die te voorkomen. Daarnaast bied ik je oplossingen voor foutjes die je misschien hebt gemaakt. Ik geef al een aantal jaar naailes aan veel verschillende cursisten en ik weet precies over welke handelingen of technieken vaak vragen zijn. Zodra ze bij jou in je hoofd opkomen, beantwoord ik ze!

Daarnaast heb je ook toegang tot de besloten Facebookgroep waarin je met al je vragen terecht kunt.

Ook krijg je eenmalige 10% korting op de stoffen en fournituren in de webshop van Studio Dotter.

*Zolang de cursus bestaat. In principe is dat oneindig.

Ik maak gebruik van de Danckaerts Patroontekenmethode, een modevakschoolvereniging waar ik als Coupeuse bij ben aangesloten (als coupeuse Dameskleding, Proportie, Heren- en Jongenskleding, en Lingerie). Deze methode is nèt wat gedetailleerder dan de methode die gebruikt wordt voor commerciële patronen en daardoor kun je kleding ontwerpen die echt op maat is.

Updating…
 • Geen producten in de winkelwagen.